Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Menys gent de l’esperada a la manifestació contra el canvi climàtic: Els organitzadors xifren en 500.000 i la policia espanyola ho deixa en 15.000

|

- Publicitat -

Els organitzadors de la manifestació a Madrid contra el canvi climàtic xifren en 500.000 els manifestants tal com ha dit l’activista Greta Thunberg al final de la marxa. Per la seva banda, la policia espanyola rebaixa la xifra a 15.000 persones. L’activista sueca de 16 anys no ha pogut arribar a la capçalera de la marxa i ha hagut d’abandonar la manifestació per motius de seguretat a causa de la gran quantitat de gent que l’envoltava i que li impedia avançar. S’ha traslladat amb un cotxe elèctric fins a l’escenari on ha finalitzat la manifestació per poder pronunciar un discurs. L’activista ha assegurat que el canvi no vindrà dels poderosos sinó de la gent que es manifesta. “Vosaltres sou l’esperança”, ha dit dirigint-se als congregats.

Publicitat
Pla general de la capçalera de la marxa pel clima de Madrid coincidint amb la COP25, el 6 de desembre de 2019 (horitzontal)

Greta Thunberg, als manifestants: “El canvi que necessitem no vindrà dels poderosos, vindrà de la gent”

L’activista Greta Thunberg s’ha dirigit als milers de manifestants que han omplert Madrid per assegurar que el canvi que es necessita no vindrà dels poderosos sinó de la gent. “L’esperança no està dins les parets de la COP25, l’esperança està aquí. Vosaltres sou l’esperança”, ha dit xifrant el nombre de manifestants en 500.000. I ha demanat als líders polítics poderosos que assumeixin “responsabilitats” i facin la seva feina. La jove activista sueca no ha pogut arribar a la capçalera de la marxa per la gran quantitat de gent que l’envoltava i li impedien poder avançar. Per motius de seguretat s’ha hagut de traslladar amb cotxe elèctric fins al final de la manifestació per poder pronunciar el discurs.

Thunberg ha fet diverses referències als líders poderosos que aquests dies es reuneixen a Madrid per abordar l’emergència climàtica. “Nosaltres diem que ja n’hi ha prou. El canvi està venint els agradi o no”, ha assegurat l’activista sueca.

Et pot interessar  A Madrid s’hi va a bloquejar

La jove activista ha pronunciat unes breus paraules en castellà per agrair la presència dels manifestants i dir que està contenta d’estar a Madrid. Per la seva banda, l’actor Javier Bardem ha qualificat d’estúpids el president dels Estats Units, Donald Trump, i l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. “Som part del problema i part de la solució. No volem paraules inútils. Exigim fets ja”, ha reclamat.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió