Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Mauri treu importància a la classificació dels presos polítics i insisteix en alliberar-los

El vicepresident d’Òmnium Cultural reclama al govern espanyol que “si és progressista” els alliberi

Redacció
Redacció 11/12/2019
Pla mitjà del vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, en declaracions a la premsa el 16/11/2019 (horitzontal)

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha reclamat que el “debat” sobre la classificació en graus o futurs permisos “no pot desviar el focus principal” que entén que és “la llibertat d’aquests presos polítics”. Mauri ha demanat al govern espanyol que “si es pretén progressista i vol defensar els drets humans cal que actuï perquè estiguin en llibertat” per “fer cas a Nacions Unides i Amnistia Internacional”. Ha demanat al Govern de la Generalitat i als partits que siguin “valents” per “prendre les mesures oportunes que estan a la seva mà”. Mauri ha reiterat que “Jordi Cuixart no ha comès cap delicte” i per tant “no acceptarà cap mesura que impliqui la reinserció però no renunciarà a cap dels drets que té com a pres”.

Mauri ha exposat que Òmnium té intenció de mantenir la pressió per reclamar la posada en llibertat dels presos i esgotar totes les vies legals per aconseguir-ho. “Seguim fent el mateix que hem estat fent darrers dos anys, pressionar a nivell nacional i internacional pel seu alliberament a totes les institucions i els organismes”, ha exposat.

 

Precisament aquest dimecres Jordi Cuixart ha fet una piulada a Twitter. “Des de la presó: No caiguem en polèmiques estèrils que només serveixen per dividir-nos; coherència, rigor i valentia”, ha publicat.

 

Les juntes de tractament de les presons de Lledoners, Puig de les Basses i Mas d’Enric han proposat classificar en segon grau penitenciari als polítics independentistes presos per l’1-O. El secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó, ha explicat que les tres juntes s’han reunit simultàniament a les 9 del matí per evitar “conjectures” i han decidit, sense unanimitat, la classificació dels nou reclusos en el denominat règim ordinari.