Mauri: "Barcelona s'ha omplert de llibertat i dignitat" La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

Mauri: “Barcelona s’ha omplert de llibertat i dignitat”

No ha vestit la samarreta oficial de la manifestació com a homenatge a Cuixart, que sempre feia els discursos amb una camisa blanca

Redacció
Redacció 11/09/2019
Mauria a l'acte central de la Diada 2019/ Twitter @omnium

“Gràcies perquè mai defalliu […] Vosaltres sou l’esperança d’un país que mai no es rendeix”. Amb aquestes paraules ha volgut agrair l’èxit de la manifestació amb motiu de la Diada convocada per l’ANC el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri. “El 80% de la ciutadania és la que ha empès aquest país a l’autodeterminació”, ha afegit per reivindicar l’1-O. “Si amb la sentència busquen castigar per l’1-O que vinguin a les cases dels més de 2milions de persones que vam desobeir”, ha dit.

Mauri ha lamentat que “l’únic projecte de l’Estat per a Catalunya és el de la repressió” i ha assegurat que “som un mur contra el feixisme i sempre ho hem estat”. “Avui hem fet un crit d’autoestima col·lectiva i un avís a Pedro Sánchez”, ha apuntat i ha recordat al president del Gobierno en funcions que “li queden dos mesos per alliberar els presos o incomplirà la legalitat internacional”. “La sentència busca venjança i escarni però nosaltres ho tornarem a fer”, ha insistit i ha afirmat que “quan la injustícia és la llei, la desobediència és un dret”. “Demanem als nostres polítics sentit d’Estat i ho devem als presos i exiliats”, ha conclòs.

Homenatge a Jordi Cuixart

Mauri no ha vestit la samarreta oficial de la manifestació com a homenatge al president d’Òmnium empresonat, Jordi Cuixart, que sempre feia els discursos amb una camisa blanca immaculada. És el segon 11-S que Cuixart viu la Diada des de la presó i el segon homenatge que Mauri fa a Cuixart.

Relacionats