Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Marlaska afirma que faran la repatriació de l’Afganistan “al més aviat possible”

El ministre d’Interior ha explicat que la situació és “complicada” i demana “discreció”. Ha afirmat que el personal que es repatriarà ja està a l’Aeroport de Kabul. Un lloc que ha qualificat de “segur”, malgrat que recentment s’hi ha viscut una situació de crisi

Agències 16/08/2021
El ministre d'Interior Fernando Grande-Marlaska en una roda de premsa

El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat que el govern espanyol treballa perquè la repatriació de ciutadans espanyols i de col·laboradors afgans es pugui fer “al més aviat possible”. En una entrevista a la Cadena SER aquest dilluns al matí, Marlaska ha explicat que dos avions de les forces armades s’han traslladat a Afganistan per procedir a la repatriació. El titular d’Interior ha afirmat que en aquests moments l’aeroport de Kabul és “segur” i que és el lloc on es troba el personal de l’ambaixada espanyola des d’ahir diumenge. “El nostre objectiu prioritari és que retornin immediatament”, ha dit, tot i que ha admès que es tracta d’una situació “complicada”, que exigeix “discreció”.

Marlaska ha garantit que Espanya està “posant tots els mitjans per garantir el retorn i la seguretat” de ciutadans espanyols així com de col·laboradors afganesos i que “fa dies” que el govern espanyol ha posat en marxa “tot el mecanisme necessari”.

Aquestes afirmacions mostren certs punts d’incoherència, en tant que s’ha conegut la situació de caos a l’Aeroport de Kabul i Marlaska ha qualificat la situació de “complicada” i demana “discreció”. Com apunta TV3, Marlaska explica que el personal de l’ambaixada espanyola, els col·laboradors afganesos i els agents de la Policia Nacional ja estan a l’Aeroport i ha qualificat l’espai de “segur”, cosa que es contradiu amb la situació de caos que s’està vivint a Kabul.