Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

#MarcaEspaña El polèmic hospital Isabel Zendal de Madrid ja triplica la inversió inicial prevista

La comunitat de Madrid porta gastats en el projecte estel·lar de Díaz Ayuso 135 milions d’euros que encara no són definitius

Redacció
Redacció 30/12/2020
Visita de Díaz Ayuso al controvertit hospital Isabel Zendal.

La factura de l’Hospital Infermera Isabel Zendal, de Madrid, no para de créixer. La inversió projecte estrella d’Isabel Díaz Ayuso ronda ja els 135 milions d’euros, és a dir, el triple del pressupostat inicialment. El consell de govern de la Comunitat de Madrid aacaba de donar llum verda a la despesa d’altres 65 milions d’euros més, que se sumen als 70 milions que ja s’havien autoritzat fins avui, segons ha informat la Cadena SER.

A la llarga llista de factures, ara s’hi ha de sumar la despesa que han hagut d’autoritzar per a pagar les obres addicionals amb les quals no comptaven d’inici, per exemple, els 4,8 milions d’euros que es gastaran “en la instal·lacions de climatització no previstes del pavelló 3”. A aquest cost cal sumar els altres 58 milions d’euros que hauran de pagar per a ampliar les obres “per circumstàncies sobrevingudes i imprevisibles”, segons s’explica en el Consell de Govern, que han ocorregut durant l’execució del projecte. Aquests contratemps de planificació afecten els tres pavellons, també al centre logístic i a les instal·lacions centrals de l’hospital Isabel Zendal. En total són 7 contractes, l’últim d’ells fa referència a la “despesa corresponent a la tramitació d’emergència de les obres imprescindibles addicionals a les de l’hospital d’emergències de la Comunitat de Madrid, com a conseqüència de noves necessitats per un import de 3,3 milions d’ euros.

Fonts de la Conselleria de Sanitat madrilenya aclareixen que aquest import no és el cost final de l’Hospital Isabel Zendal perquè, de fet, el Govern madrileny encara té pendent aprovar més despeses relacionades amb les obres d’aquest centre sanitari.

El Conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, defensa que aquest hospital està complint la seva comesa perquè “ajudar la resta d’hospitals a reduir la seva càrrega assistencial de pacients amb coranavirus”. Fins avui, s’hi han atès 153 pacients. Ara hi ha 77 ingressats, s’ha donat l’alta a 76 persones i hi treballen 611 professionals.