Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

#MarcaEspaña: Després de prohibir el 8-M a Madrid el Gobierno hi autoritza una marxa en homenatge a Franco aquest diumenge

Els convocants commemoren la caiguda de Madrid en mans franquistes

Redacció
Redacció 25/03/2021
Imatge d'arxiu d'una manifestació franquista.

Després de la prohibició de la manifestació feminista del 8M, la delegació del govern de Madrid que dirigeix el socialista José Manuel Franco, ha autoritzat una marxa del Movimiento Catolico Español i Acción Juvenil Española, de caràcter franquista, convocada per aquest diumenge 28 de març. Els organitzadors commemoren el ‘Dia de l’alliberament de Madrid’, dia en què Francisco Franco es va fer amb Madrid durant la Guerra Civil. A les 11.00 hores se celebrarà una missa al Valle de los Caídos i després hi haurà un acte d’afirmació nacional a l’Arc de la Victòria de Moncloa. Més tard la marxa es desplaçarà fins al panteó de Franco, al cementiri de Mingo Rubio.

Fonts de la Delegació del Govern a Madrid han explicat a ‘El HuffPost’ que no poden prohibir aquesta mobilització perquè «s’ha comunicat dins del termini i en la forma escaient, ens han dit que no seran molts, unes 50 persones, i que mantindran les mesures sanitàries».