Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Maragall promet que ERC serà “l’eina de recuperació massiva del català” a Barcelona

El candidat republicà es compromet a posar en marxa un comissionat per la llengua i es desmarca dels altres alcaldables per fer un "canvi radical a favor del català"

|

- Publicitat -

El candidat republicà a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, s’ha compromès a fer d’ERC “l’eina de recuperació massiva del català”. En una roda de premsa aquest dilluns a Nou Barris, Maragall ha apostat per centrar-se en les propostes culturals i lingüístiques.

Publicitat

Amb aquest objectiu fixat, Maragall ha assegurat que treballarà per capgirar la tendència del govern de BComú i PSC d'”abandonar” la qüestió de la llengua. Maragall també creu que el català ha de ser l’idioma “prioritari” als plens de l’Ajuntament, però donant “ple respecte” al dret de cadascú a parlar amb la llengua que consideri.

Així mateix, el cap de llista d’ERC ha promès un comissionat per la llengua, i ha exigit que la Diputació de Barcelona s’incorpori al Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL).

Et pot interessar  Crítiques a l'Ajuntament de Colau per excloure el català a la senyalització dels angles morts dels vehicles municipals

L’alcaldable republicà ha acusat el candidat del PSC, Jaume Collboni, d’anar “a cavall de l’onada del mercat” o dels missatges que li arriben de Madrid pel que fa a la llengua. En aquest sentit, Maragall ha criticat així que el cap de llista socialista cada vegada utilitzi més el castellà i menys el català: “Prou sucursalisme de Collboni”, ha exigit el cap de llista d’ERC, que ha promès que “traurà el tap” per posar el català “a córrer per tota la ciutat”.

Pel que fa a l’alcaldable de JxCat, Xavier Trias, ha apuntat que el seu model es va basar en la massificació i “va ser un punt d’inflexió negatiu en l’ús social del català”. Per tot plegat, els republicans volen un “canvi radical a favor del català”.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió