Diumenge, 9 d'agost de 2020 - Edició 745
La República

Maragall intenta evitar l’acord a tres bandes entre Colau, Collboní i Valls

ERC defineix Barcelona en Comú com a soci prioritari “en un intent de ser coherents amb el resultat de les eleccions”

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 02/06/2019
Ernest Maragall, en una imatge d'arxiu/ ACN

Esquerra Republicana ha fet un moviment estratègic per intentar neutralitzar qualsevol intent de pacte a tres bandes entre Ada Colau, Jaume Collboní i Manuel Valls. En una entrevista a La Sexta, Ernest Maragall ha definit Barcelona en Comú com el soci prioritari per arribar a un pacte de govern.

“Es tracta d’una proposta coherent amb el resultat de les eleccions”, ha expressat el guanyador dels comicis a la capital catalana. Maragall ha deixat en un segon terme una aliança amb Junts per Catalunya, la raó principal és que amb l’entorn de Carles Puigdemont s’estaria gestant un pacte per controlar la Diputació de Barcelona.

Els punts de trobada entre ERC i Barcelona en Comú

Ernest Maragall ha destacat com amb Barcelona en Comú “compartim un espai de lluita per la defensa de drets i llibertats”. Davant la insistència de la periodista Ana Pastor sobre el fet que ERC no entri a valor una entesa amb el seu soci a la Generalitat, Maragall defensa un govern “progressista per tots els ciutadans i no de part”.

Precisament la societat civil també s’està movent i un grup de personalitats ha signat un manifest on es demana, de forma explícita, un acord d’Ernest Maragall amb Ada Colau. “La millor opció per Barcelona és un acord entre ERC i Barcelona en Comú per conformar un govern fort, d’esquerres i defensor dels drets civils i democràtics”, recull, entre altres mesures, el document.

Relacionats