Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Maragall es compromet a acompanyar Aragonès a Madrid per “demanar un nou referèndum”

Els republicans defensen "la Barcelona empoderada, la que vol decidir per ella mateixa, la que es vol enlairar, la que serà capital de la República Catalana"

|

- Publicitat -

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, no ha volgut deixar de banda la qüestió de la independència de Catalunya en l’últim acte de campanya abans de les eleccions i, per això, ha anunciat el seu compromís d’acompanyar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a Madrid per demanar un nou referèndum un cop assoleixi l’Acord de Claredat, i en cas que surti escollit alcalde. Maragall ha subratllat que, si governa la ciutat, recuperarà el “rol actiu de gosadia i compromís”.

Publicitat

El republicà ha asseverat que l’Ajuntament de Barcelona “és la segona institució del país”, així com “capital de drets i llibertats”, i ha carregat activament contra el PSC de Jaume Collboni, a qui acusa de basar la força electoral en una “ostentació de poder” i no pas “en el seu projecte de ciutat”. “Alguns volen, des del poder, volen sotmetre la ciutat i fer-la callar. Ells són el partit del poder i nosaltres el del poble, el de la ciutadania” ha reblat el republicà, tot afegint que des d’ERC volen “fer política, que és el contrari: donar veu a la ciutadania. Escoltar, entendre, governar”. Maragall també ha tornat a acusar el cap de llista del PSC, Jaume Collboni, d’“apropiar-se” de la figura del seu germà, exalcalde de la ciutat i expresident del Govern: “Pasqual Maragall no és seu ni meu, és de tothom”.

L’acte també ha comptat amb la participació d’altres candidats republicans, com ara Eva Baror, Jordi Castellana, Ester Capella o Elisenda Alamany. Els candidats han reiterat la importància d’anar a votar per impedir l’entrada de l’extrema dreta de Vox al consistori, a la vegada que han carregat contra les propostes de Collboni i Trias, acusant-los de voler “anestesiar la ciutadania i impedir que Barcelona exerceixi tot el seu potencial”, avisant també que això poden aconseguir-ho “amb el PP, que pot ser al centre de l’equació de governança”, tal com ha assenyalat Castellana. Alamany ha assegurat que si ERC governa “no hi haurà ocurrències ni pactes de la vergonya”. Capella, per la seva banda, ha reblat que els republicans defensen “la Barcelona empoderada, la que vol decidir per ella mateixa, la que es vol enlairar, la que serà capital de la República Catalana”.

Et pot interessar  Ana Rosa Quintana vol que Collboni sigui l'alcalde de Barcelona: "És el més sensat"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió