Dimarts, 24 de maig de 2022 - Edició 1398
La República

Manresa seguirà el discurs del Rei de la manera més escatològica possible

Artistes de la República farà una nova acció aquest 24 de desembre a Manresa. Es tracta de la instal·lació de diversos vàters a Manresa per seguir el discurs de Nadal […]

Joan Vila i Boix 18/12/2018
Twitter

Artistes de la República farà una nova acció aquest 24 de desembre a Manresa. Es tracta de la instal·lació de diversos vàters a Manresa per seguir el discurs de Nadal del monarca de la casa de Borbó. Marc Sellarès, artista i membre del col·lectiu ha explicat que dins dels sanitaris s’hi col·locaran ràdios que emetran les paraules de Felip VI. Aquesta acció vol mostrar el rebuig a la monarquia “hereva del franquisme i a l’estat espanyol que no respecta els drets fonamentals”, en paraules de Sellarès. L’acció també vol: “la llibertat dels polítics que són a la presó, a l’exili, i la llibertat d’expressió”.

La protestat arrencarà a les 20.45 hores del dia 24 i està oberta a tothom. En el mateix moment de l’acció hi haurà vi calent, música a càrrec de Músics per la llibertat i coca pels assistents.

El col·lectiu Artistes de la República s’ha inspirat en l’acció de l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa, el passat 1-O. En aquella ocasió es van col·locar diferents altaveus dins les clavegueres de la ciutat de tal manera que des del carrer es podia escoltar locucions corresponents a l’1-O del 2017.