Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Manifestants del CDR sentencien l’Estat en un judici simbòlic i cremen un ninot amb les cares de Felip V i Felip VI

Els concentrats també han encès diverses capses representant institucions i empreses espanyoles

Redacció 11/09/2020
Pla detall de part del ninot amb les cares de Felip V i Felip VI que s'ha cremat en una foguera. 11 de setembre del 2020. (Horitzontal)

Uns 250 manifestants han simulat un judici a l’Estat i han acabat cremant un ninot amb les cares de Felip V i Felip VI i diverses caixes amb el nom d’institucions espanyoles com la Guàrdia Civil i el Congrés dels Diputats i d’empreses com el Banc Sabadell i Inditex. Convocats pel CDR de Barcelona, els activistes s’han manifestat en una marxa lenta des d’Arc de Triomf pel carrer Trafalgar i fins a l’encreuament entre la ronda Sant Pere i el carrer Girona, on han encès diversos pots de fum i bengales. “Declarem l’Estat espanyol repressor del poble de Catalunya i opressor dels drets civils i socials i el condemnem a cremar a la foguera”, ha dit l’activista Roger Español després de simular “un judici a l’Estat”.

Després d’una marxa lenta que ha arrencat al passeig Lluís Companys i un cop arribats a la plaça, l’activista Roger Español ha simulat un “judici a l’Estat”, que s’ha celebrat amb una àmplia rotllana de manifestants amb torxes.

Español ha llistat els “greuges” històrics de l’Estat amb Catalunya -acabant amb la “repressió” viscuda durant el referèndum de l’1-O-, ha enumerat diversos drets que assegura que s’han vulnerat, i ha conclòs que cal “condemnar” l’Estat “a cremar a la foguera”.

Pla general de la pancarta de la capçalera de la manifestació convocada pel CDR, amb el lema ‘Ni un pas enrere. Independència’. 11 de setembre del 2020. (Horitzontal)

Marxa pes carrers barcelonins

Prèviament, al llarg de la marxa pels carrers barcelonins els manifestants han estat acompanyats de crits com ‘els carrers seran sempre nostres’ i ‘llibertat presos polítics’, els manifestants també han carregat un ninot amb les cares de Felip V i Felip VI al llarg de tot el recorregut, que han acabat encenent.

Els manifestants, que no han mantingut les distàncies de seguretat a causa de la gran quantitat de gent, sí que han dut la mascareta posada.

Pla general dels concentrats a la mobilització convocada pel CDR. 11 de setembre del 2020. (Horitzontal)

Un helicòpter dels Mossos ha sobrevolat la manifestació i la crema de les institucions de l’Estat, mentre que furgons policials han supervisat la concentració.