Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Males notícies per Colau: El jutge rebutja arxivar la causa oberta per subvencions irregulars

|

- Publicitat -

El jutjat d’instrucció número 21 de Barcelona ha deixat amb un pam de nas Ada Colau, qui continuarà sent investigada per suposadament afavorir certes entitats amb subvencions municipals irregulars. El magistrat ha rebutjat l’arxivament de la querella admesa a tràmit contra l’alcaldessa de la ciutat i, per tant, es manté la seva declaració com a investigada pel pròxim 4 de març.

Publicitat

La defensa de Colau al·legava que la querella no concretava la seva participació concreta en la concessió de les subvencions, que els fets ja havien estat investigats i arxivats per la fiscalia i que totes les operacions havien rebut l’aval de la intervenció municipal.

En la seva breu interlocutòria, el magistrat diu que les interlocutòries d’admissió a tràmit de querelles no es poden recórrer ni anul·lar. Com a màxim, un cop avançada la investigació, es pot arxivar el cas. A més, diu que el fet que la fiscalia arxivés les diligències prèvies no significa que un jutjat no pugui investigar els mateixos fets sospitosos de delicte.

La causa es va obrir arran d’una querella de l’associació Transparencia y Calidad Democática per suposades subvencions irregulars a entitats afins als comuns i a la mateixa Colau com la PAH, l’Observatori DESC, l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) o Enginyeria Sense Fronteres. L’associació querellant acusa Colau dels delictes de prevaricació, malversació de fons públics, tràfic d’influències, negociacions prohibides a funcionaris i frau.

Fonts municipals han explicat a l’ACN que l’equip jurídic que defensa Colau estava convençut que la declaració del 4 de març continuaria endavant, però van voler-se avançar i trametre al jutjat fins a vuit informes tècnics per tal que el jutge “disposi de tota la informació necessària abans de la declaració”, amb el convenciment que la causa serà arxivada com va passar amb l’anterior per motius similars.

Et pot interessar  L'Ajuntament de Barcelona recorrerà la sentència sobre l'eix verd, però retreu a Colau la manca de consens
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió