Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Maduro carrega contra l’ambaixada d’Espanya per ajudar a ‘conspirar’ contra ell

El president de Venezuela assegura que el líder de l’oposició, Leopoldo López, utilitza les instal·lacions espanyoles per “conspirar per matar líders polítics i militars”

Avatar
Agències 28/03/2020

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha assegurat que el líder opositor Leopoldo López utilitza les instal·lacions de l’ambaixada d’Espanya a Caracas, on es manté com a “hoste”, per “conspirar per matar a líders polítics i militars” veneçolans.

“El pròfug de la justícia Leopoldo López està utilitzant les instal·lacions de l’Ambaixada d’Espanya per conspirar contra Veneçuela”, ha senyalat Maduro en declaracions des del Palacio de Miraflores, abans d’explicar que, per això, ha ordenat al ministre d’Exteriors veneçolà que es posi en contacte amb el Gobierno per resoldre l’assumpte.

El president al·ludeix així al presumpte coneixement que López tenia d’un suposat cop d’Estat contra la seva Administració planejat per l’autoproclamat “president encarregat” veneçolà, Juan Guaidó. En concret, el general retirat de l’Exèrcit Clíver Alcalá ha precisat que López era conscient d’aquests plans.

La Fiscalia de Venezuela ha obert una investigació contra Guaidó i Alcalà per presumpte cop d’Estat, que, segons ha denunciat Maduro, era finançat i dirigit per l’Administració pel Control de Drogas.

L’obertura d’aquesta disputa s’ha fet pública després que el govern dels Estats units presentés càrrecs penals contra Maduro i altres alts càrrecs del seu govern per narcotràfic i per presumpte connivència amb l’extingida guerrilla de les FARC i les seves dissidències.

Lóbez es va refugiar a l’Ambaixada d’Espanya en qualitat d’hoste després del fracàs de la “Operación Libertad“, amb la que ell i Guaidó pretenien desnonar Maduro de Miraflores comptant amb el suport d'”un grup important” de militars que no va arribar a produir-se.