Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Madrid prohibeix el concert d’un cantautor que ja censurava Franco

Apunten a possibles “pressions de Vox”

Redacció
Redacció 01/08/2019
El cantautor Luís Pastor/ Twitter @luispastor52

L’Ajuntament de Madrid -encapçalat pel PP- ha prohibit un concert del cantautor Luís Pastor i del seu fill, Pedro Pastor. L’actuació estava prevista pel proper 8 de setembre, en el marc de la festa major del districte d’Aravaca, i l’havia programat l’anterior govern municipal liderat per Manuela Carmena. “Stop censura”, ha reclamat Pedro Pastor, que sap que el seu progenitor, compromès amb la lluita antifranquista, ja va patir-la amb el seu primer disc als anys setanta.

Malgrat que el seu concert és l’únic que s’ha exclòs d’aquesta programació, no fa gaire que el nou consistori madrileny va aixecar polseguera cancel·lant el concert del grup ‘Def con Dos’ amb l’argument de -segons van dir en un comunicat- no “alimentar el discurs de l’odi”. Ara, l’Ajuntament no s’ha pronunciat al respecte, però fonts de la Comissió de Festes que va impulsar l’actuació dels Pastor argumenten a ‘eldiario.es’ que es tracta d’una “decisió ideològica” que podria estar motivada per “pressions de Vox”. Al seu torn, Más Madrid ha assenyalat la regidora del districte, Loreto Sordo.

“Entenc que l’art és una eina de consciència, d’alegria, de col·lectivitat i d’alliberament. Entenc que a la dreta del nostre país l’espanti l’art, l’espanti la consciència, l’alegria, la col·lectivitat i la llibertat, però ja vam viure 36 anys de dictadura”, ha lamentat Pedro Pastor a Twitter.