Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Madaula retreu els membres de la Mesa la suspensió de Borràs: “Tenien pressa”

La secretaria segona de la Mesa qualifica de “cinisme” que el dia anterior es tractés la fi de la judicialització a la taula de diàleg: “Volen dialogar amb els botxins, però no amb els companys”

Redacció 30/07/2022
La diputada Aurora Madaula (JxCat) a l'hemicicle del Parlament en una foto de la passada legislatura.

La diputada de Junts, Aurora Madaula, ha expressat la seva disconformitat i el seu malestar davant la suspensió de Laura Borràs per part dels membres de la Mesa. Madaula ha obert un fil de Twitter i ha criticat que els membres “van negar-se a esperar un informe jurídic que avalés l’execució d’un article perquè els serveis jurídics consideren q aquest article vulnera drets fonamentals” i afegeix que en cap cas es va sol·licitar “un dictamen a la comissió de l’estatut del diputat que avalés la decisió”, tal com preveu l’article; denuncia Madaula.

La secretaria segona de l’òrgan rector de la cambra catalana ha denunciat que “Per decisions més simples han demanat informes i han endarrerit la decisió”.

Així mateix, explica que va passar el mateix quan ERC va sol·licitar l’informe jurídic davant la petició del diputat Lluís Puig d’intervenir telemàticament: “L’informe va retardar la votació una setmana, vetant els drets dl diputat” i reitera que en aquella ocasió “no tenien pressa”.

Diferent del cas de Borràs, denuncia Madaula que “per acabar amb la presidenta del Parlament, sí que tenien pressa”. Així mateix, la secretària segona de la Mesa està convençuda que tant el PSC, ERC i CUP no van voler esperar l’informe perquè “els serveis jurídics consideren que aquest article vulnera drets fonamentals”. Madaula lamenta que “tot estava calculat per acabar amb la presidenta un dia abans que tanqui el Parlament per vacances i que amb l’agost tot es dilueix”.

Paral·lelament qualifica de “cinisme” que el dia anterior es tractés la fi de la judicialització: “Volen dialogar amb els botxins, però no amb els companys”, denuncia.