Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

L’Orfeó Català i la Filharmònica de Berlín comencen una gira “històrica”

El cor ha debutat al Berliner Philarmonie, on hi tornarà a actuar aquest divendres

|

- Publicitat -

L’Orfeó Català i la Filharmònica de Berlín han començat aquest dijous una gira “històrica”. El cor ha debutat aquest dijous a la Berliner Philarmonie amb la Filharmònica, on hi tornarà a actuar aquest divendres. L’1 de maig actuaran a la Sagrada Família i, el 3 de maig, a l’Auditorio Nacional de Madrid. Cada concert té un programa diferent, però en tots ells hi sona la Missa de la Coronació de W.A. Mozart, sota la direcció de Kirill Petrenko.

Publicitat

El vincle entre el Palau de la Música i la Filharmònica de Berlín és antic, amb nombroses visites de la formació a Barcelona, però no va ser fins l’any 2013 que els berlinesos –amb Simon Halsey com a mà dreta de Simon Rattle- van actuar per primera vegada amb l’Orfeó.

Aquesta és la segona ocasió en què l’Orfeó actuï amb la formació berlinesa. A  més, els concerts suposaran el debut del cor sota les ordres de Petrenko, titular de l’orquestra. Als concerts de la Sagrada Família i el de Madrid interpretaran plegats l”Ave verum’, de Mozart, i, només a Barcelona, el programa inclourà la ‘Pregària per Ucraïna’ (1937) de Valentin Silverstrov, que l’Orfeó entonarà a capella.

D’altra banda, i al marge de la gira conjunta, la Filharmònica de Berlín també actuarà en solitari al Palau de la Música el dia 2 de maig, aprofitant la visita a Barcelona pel concert del dia 1 a la Sagrada Família. La vinculació de l’Orfeó i el Palau amb l’orquestra berlinesa es remunta al 1908, quan tres mesos després de la inauguració de l’edifici, la formació alemanya va ser convidada actuar aquí amb tres concerts, dirigida aleshores pel cèlebre Richard Strauss.

Amb aquesta gira, l’Orfeó continua amb l’aposta d’internacionalització que va emprendre per primer cop l’any 2013 amb un concert a la Concert House de Viena i un any més tard a la Sala Gulbenkian de Lisboa. Més endavant, va actuar tres vegades a Londres i va protagonitzar una gira per Itàlia amb la Mahler Chamber Orchestra l’any 2016. Dos anys més tard l’Orfeó Català va viatjar fins a la Xina oferint una gira de concerts i durant l’estiu del 2019 va trepitjar Munic, Madrid i Palma de Mallorca.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió