Dilluns, 13 de juliol de 2020 - Edició 718
La República

Llibertat amb càrrecs pels tres membres dels CDR detinguts per la manifestació contra JUSAPOL

La magistrada del Jutjat d’Instrucció número 28 de Barcelona en funcions de guàrdia ha deixat en llibertat amb càrrecs els tres membres dels CDR detinguts aquest dimarts per la policia […]

Avatar
Agències 14/11/2018
Dues pancartes demanant la llibertat dels CDR detinguts davant la Ciutat de la Justícia

La magistrada del Jutjat d’Instrucció número 28 de Barcelona en funcions de guàrdia ha deixat en llibertat amb càrrecs els tres membres dels CDR detinguts aquest dimarts per la policia espanyola per la seva participació en la contramanifestació independentista del 29 de setembre passat organitzada com a rèplica a la mobilització del sindicat policial Jusapol al centre de la capital catalana.

Estan investigats per delictes contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, delicte contra la integritat moral, amenaces i desordres públics.

AMPLIACIÓ.- 

Per la seva banda, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha anunciat que ha obert una investigació per verificar i aclarir si en les detencions s’han vulnerat els drets dels detinguts. En concret, el Síndic vol demanar informació sobre la possible vulneració del dret de defensa. Segons l’article 520 de la Llei d’enjudiciament criminal, els membres de l’advocacia que porten la defensa dels afectats n’han de ser informats de forma immediata i han de poder visitar-los en un termini màxim de tres hores. Aparentment, hi ha hagut irregularitats en aquest sentit, i també amb relació al cos policial que ha efectuat la detenció, la Policia Nacional, davant els indicis d’actuar sense coordinació amb els Mossos d’Esquadra.

Per conduir la investigació, el Síndic ha demanat informació al Departament d’Interior de la Generalitat, a la Delegació del govern de l’Estat a Catalunya i al Defensor del Poble, aquests dos últims perquè traslladin la petició als organismes pertinents.

Relacionats