Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Llarg historial arreu de Catalunya dels identificats per intentar arrencar la pancarta pels presos de l’Ajuntament de Lleida

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat que el consistori denunciarà els fets perquè es depurin responsabilitats

Agències 29/07/2019

Veïns de la comarca del Barcelonès (Barcelona) i identificats en més d’una desena d’accions similars en altres punts de Catalunya. Aquest és el perfil de les tres persones que la Policia Local de Lleida ha identificat la matinada d’aquest dilluns quan intentaven arrencar una pancarta en la qual es reclama la llibertat dels presos polítics i exiliats del balcó de l’Ajuntament, segons han informat en un comunicat.

L’agent responsable de la custòdia del Palau de la Paeria ha observat sobre les 3.00 hores dos homes manipulant un penjador per treure la pancarta mentre un tercer gravava l’acció amb el telèfon mòbil. El policia els ha requerit que paressin la seva acció, els ha requisat el penjador i els ha retingut al lloc fins a l’arribada del cap de servei amb reforços. Els tres individus, que al principi s’havien enfrontat als agents, han lliurat la seva documentació i, segons el comunicat, han deposat la seva actitud “agressiva i desconsiderada”.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat que l’Ajuntament denunciarà els fets perquè es depurin responsabilitats. I és que, com s’ha demostrat en aquesta ocasió, els escamots ultraespanyolistes que solen dur a terme aquesta mena d’accions solen estar formats sempre per la mateixa gent.