Divendres, 26 de febrer de 2021 - Edició 946
La República

[VÍDEO] Llançament d’escombraries, ampolles de vidre i petards contra la Prefectura de la Policia Nacional a Via Laietana

La tensió creix a la zona del centre de Barcelona en la sisena nit de protestes

Avatar
Agències 21/02/2021
Pla obert de la prefectura de la Policia Nacional, ubicada a la Via Laietana de Barcelona, on alguns manifestants han tirat bosses d'escombraries. Imatge del 21 de febrer del 2021 (Horitzontal)

Un grup reduït de manifestants ha tirat escombraries, ampolles de vidres, restes de menjar i petards contra el cordó policial dels Mossos d’Esquadra que aquest diumenge al vespre protegeix la Prefectura Superior de la Policia Nacional a Via Laietana. La tensió creix al centre de Barcelona en la sisena nit de protestes contra l’empresonament de Pablo Hasel. El gruix dels manifestants, però, estan a la zona superior de Via Laietana i Urquinaona, on l’ambient és tranquil i sense disturbis. La protesta ha començat a l’estació de Sants, des d’on els manifestants han anat caminant fins al centre de la ciutat.

Més de 200 persones es manifesten a Girona per l’alliberament de Hasel i criden consignes contra els Mossos

Més de 200 persones s’han manifestat aquest diumenge al vespre a Girona reclamant l’alliberament del raper Pablo Hasel i han cridat consignes contra els Mossos. La marxa l’encapçalava una pancarta amb el lema ‘Escac i mat al règim #llibertatHasel’. Els manifestants han recorregut diversos punts del Barri Vell i han passat per la Rambla i el Pont de Pedra –escenari dels darrers aldarulls- mentre repetien frases com “Lluitar, crear, poder popular”, “Els Mossos també són forces d’ocupació”, “Canya contra Espanya” o “Girona serà la tomba del feixisme”. La protesta s’ha acabat sense incidents poc després de les vuit del vespre a la plaça U d’Octubre, el mateix lloc el CDR havia fet la convocatòria.

Allà, els manifestants han llegit un manifest reclamant la dissolució de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos, la derogació dels articles de la llei que ha portat Hasel a presó i han anunciat que sortiran cada dia al carrer “fins a acabar amb el règim”.

 

Tres dels concentrats han tirat petards a prop de les furgones dels Mossos i la policia espanyola que custodiaven la Subdelegació. Després, poc abans de dos quarts de nou de la nit, el centenar de persones que encara quedaven a la plaça s’han dissolt.