Divendres, 21 de gener de 2022 - Edició 1275
La República

L’Institut del Teatre demana “disculpes” a les víctimes d’assetjament sexual i promet actuar amb “contundència”

Assegura que investigarà els fets fins a les últimes conseqüències el mateix dia que Joan Ollé, un dels principals acusats, reivindica el dret a la presumpció d’innocència

Agències 23/02/2021
Foto d'arxiu del director tetral Joan Ollé, a l'ull de l'huracà per les acusacions de tracte vexatori, abús de poder i assetjament sexual a alumnes de l'Institut del Teatre.

L’Institut del Teatre “demana disculpes a les víctimes que hagin patit  assetjament sexual i abús de poder en l’àmbit docent del centre en les darreres dècades”. Assegura que investigarà el fets “per actuar en conseqüència i contundència”. Així ho ha expressat mitjançant un tuit que ha publicat el mateix dia que el director teatral, Joan Ollé, un dels principals acusats com assetjador en la informació del diari Ara ha reivindicat el seu dret a la “presumpció d’innocència”, que entén “tan fonamental com la llibertat de premsa”. En un comunicat remès al programa de la Ser on col·labora, ‘Aquí, amb Josep Cuní’, ha assegurat que no vol “altra cosa que comparèixer com més aviat millor” davant dels òrgans competents de l’Institut del Teatre (IT) i la Diputació de Barcelona per aclarir l'”assumpte”. “No vull entrar al ball d’aquesta encesa justícia paral·lela, mediàtica i de xarxes, tot i que la condemna ja ha estat dictada”, ha conclòs.