Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

L’indult exprés de Barrionuevo i Vera contrasta amb la lentitud del dels presos polítics

Condemnats pel segrest de Segundo Marey van passar només tres mesos a la presó. Ara, el govern espanyol, fa més de 100 dies que ha demanat l’informe preceptiu al Tribunal Suprem i encara no en té notícia

Redacció 13/01/2021
Vera i Barrionuevo el dia que van entrar a la presó, acompanyats a les portes per l'expresident espanyol, Felipe González.

El Govern espanyol va demanar el 28 de setembre del 2020 l’informe preceptiu al Tribunal Suprem sobre els indults als presos polítics condemnats per l’1-O i encara no se’n sap res de res. Aquesta lentitud contrasta amb l’agilitat amb la que es va tramitar el mateix informe preceptiu quan es va gestionar la petició d’indult per a l’exministre de l’Interior del govern espanyol, José Barrionuevo, i el seu secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Vera. Els dos van ser condemnats per la seva responsabilitat en el segrest de Segundo Marey per part dels GAL. Van entrar a la presó el 10 de setembre del 1998 i el 24 de desembre d’aquell mateix any ja n’havien sortit gràcies a l’indult parcial concedit pel govern de José María Aznar després d’un informe preceptiu del Suprem que va arribar 38 dies després de la petició. El contrast és evident. I, les motivacions, també.