Dimarts, 1 de desembre de 2020 - Edició 859
La República

L’IEFC inaugura al Visa Off l’exposició ‘Mons Compartits’

Marc Puig, Astrid Lozano, Cecilia Montobbio Campa, Germania Mora Macías, Glòria Solans i Júlia Tuxans són exalumnes de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya que ara és dediquen professionalment a la fotografia. De l’1 al 16 de setembre podrem veure els […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 03/09/2018
Dones, joves i pageses / Marc Puig i Perez

Marc Puig, Astrid Lozano, Cecilia Montobbio Campa, Germania Mora Macías, Glòria Solans i Júlia Tuxans són exalumnes de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya que ara és dediquen professionalment a la fotografia. De l’1 al 16 de setembre podrem veure els seus reportatges a Perpinyà a la Sala Paul Alduy. Sis reportatges que giren entorn les vivències humanes sota el concepte de compartir. Una acció que en el món de les xarxes digitals ha estat sobreexplotada, Mons Compartits, però torna al seu significat original constatant-ho amb sis reportatges.

Tradició gitana / Germania Mora Macías

Els reportatges van des del cas de corresponsals a l’estranger, el present i el passat, la tradició gitana, els espigoladors, l’excés o les joves pageses. Aquestes realitats, amagades en el nostre atrafegat dia a dia, són retratades per joves que s’obren pas en el camí de la seva professió. Aporten una mirada nítida i profunda. La dignitat amb la qual són tractats els temes és igual a la qualitat amb què són mostrats. D’altre banda, hem de destacar a Marc Puig, col·laborador de La República i de l’antic Directe!cat.

Catàleg de l’exposició: Mons Compartits

L’exposició s’emmarca en el context de la 30° edició del festival de fotoperiodisme Visa pour l’Image. El prestigiós festival té un marcat accent republicà, amb la coincidència de l’exposició 55 urnes per la llibertat i 155 imatges sobre Catalunya, a més del projecte La revolta de les urnes.

Relacionats