Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

L’històric líder del Sinn Féin, Gerry Adams, esperona els presos polítics i la “lluita del poble català”

|

- Publicitat -

L’expresident del Sinn Féin nord-irlandès, Gerry Adams, ha expressat la seva solidaritat amb els presos polítics en una reunió telemàtica amb Lledoners. Concretament ha enviat el seu suport al president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i al conseller Raül Romeva. Ha aprofitat per esperonar “a la lluita del poble català”. “Sabeu que teniu tot el nostre suport. Els vincles entre la lluita del poble català i irlandès es remunten a molt molt enrere”, ha expressat Adams.

L’expresident del Sinn Féin els ha recordat que ell mateix va estar empresonat per Nadal, “i no és un lloc agradable on ser”. “Però el fet de saber que teniu raó espero que sigui un petit consol per vosaltres. I quan mireu enrere, veureu aquests dies com una part gairebé necessària de la lluita per aconseguir la llibertat del vostre poble”, ha afirmat.

Publicitat

ERC ha compartit a les xarxes un vídeo amb un extracte de les paraules de Gerry Adams.

Gerry Adams ha explicat que han plantejat el conflicte democràtic que es viu a Catalunya davant del parlament irlandès i ha animat a celebrar una jornada internacional d’acció per reivindicar el dret a l’autodeterminació de Catalunya i la llibertat dels líders independentistes empresonats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut