Dilluns, 29 de novembre de 2021 - Edició 1222
La República

L’Hermitage de Barcelona fitxa un arquitecte japonès

Cada dia hi ha més dubtes al voltant del futur de l’Hermitage de Barcelona, un museu privat que es vol construir a la bocana del Port de Barcelona. El premi […]

Joan Vila i Boix
Joan Vila i Boix 07/11/2018
Bocana del port de Barcelona

Cada dia hi ha més dubtes al voltant del futur de l’Hermitage de Barcelona, un museu privat que es vol construir a la bocana del Port de Barcelona. El premi Pritzker, Toyo Ito, amb un edifici al Passeig de Gràcia vol ser una garantia pels promotors que el projecte serà aprovat per l’Ajuntament de Barcelona, tal com avança El País. Tot i això, el consistori segons fons de l’ICUB ara com ara no ha rebut cap explicació formal sobre el projecte de l’Hermitage, i que en ser una iniciativa privada, l’Ajuntament concentrarà els seus esforços pressupostaris en els equipaments públics.

Visió aèria del projecte d'edifici de l'Hermitage Barcelona - 2016 / ACN

Visió aèria de l’antic projecte d’edifici de l’Hermitage Barcelona – 2016 / ACN

El tortuós via crucis del projecte, anunciat en exclusiva per Revista Mirall, fa un nou gir en la seva realització. A l’estiu el comissionat de Cultura, Joan Subirats, va deixar clar que l’Ajuntament només hi participaria si se’n garantia la seva viabilitat econòmica, però les fons de l’ICUB garanteixen que no s’ha presentat cap projecte formalment al consistori. D’aquesta manera, qualsevol declaració sobre la qüestió hauria d’esperar la presentació formal al consistori.

Els promotors del museu, volen doncs, que sent l’edifici emblemàtic per ell mateix, esdevingui un pol d’atracció de visitants que segons les previsions podria arribar al milió el primer exercici. Com informa aquest dimecres, El País, aquest fet sumaria al pressupost total 10 milions d’euros, passant dels 42 pressupostats fa un any, als 52 actuals. D’altra banda, l’edifici projectat (clàssic) deixaria pas a una mostra d’arquitectura avantguardista, seguint, doncs, l’estela dels museus estrella.