Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

L’extrema dreta commemora els atemptats del 17-A amb la presència de Mossos i Guardia Urbana

Mossos i Guardia Urbana presents en un acte de l’extrema dreta L’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) ha organitzat un acte alternatiu en record dels atemptats del 17A perquè […]

Avatar
Agències 17/08/2019
Membres dels diferents cossos de seguretat durant l'ofrena floral alternativa aquest 17 d'agost del 2019. (Horitzontal)

Mossos i Guardia Urbana presents en un acte de l’extrema dreta

L’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) ha organitzat un acte alternatiu en record dels atemptats del 17A perquè que se senten “oblidats” per part dels poders polítics i acusen l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de no haver comptat amb ells per a l’acte oficial. El president de l’entitat, José Vargas, ha acusat també al ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, de “no tenir vergonya” per no haver-los acompanyat a la commemoració i ha assegurat que per aconseguir la unitat entre les víctimes cal que “deixin de manipular-les”. L’acte ha començat amb la lectura d’un manifest en diversos idiomes on les víctimes han reclamat ser recordades. Després s’ha fet una ofrena floral, una cantant ha interpretat d’Ave Maria i s’ha fet un minut de silenci. Entre els assistents, hi havia de l’ex delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, representants del PP, Cs, Vox i membres dels diferents cossos de seguretat.

Crits de Viva Espanya

Acte alternatiu per commemorar els atemptats del 17-A a Barcelona. L’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) ha volgut desmarcar-se de la celebració oficial que s’ha fet només un metres més avall –just al punt on va impactar la furgoneta-, a Canaletes.

 

El president de l’entitat, José Vargas, ha assegurat que la decisió es deu al fet que “l’Ajuntament i la Generalitat” no han “comptat” amb ells per a l’acte oficial com, afirma, ja va passar en el primer aniversari. Vargas ha dit també que ells han convidat a tothom i que no consideren que el seu sigui un acte “polititzat” sinó al contrari: “els polítics han anat al de baix”.

 

Al text, també s’han preguntat en quin país volem viure: “en un on prevalguin els valors constitucionals o, per contra, en un on els nostres drets i llibertats quedin en paper mullat?”. En aquest sentit, han reivindicat que no volen “estar condemnats a la indefensió” i han reclamat “la memòria, el record i la justícia” que mereixen.

 

Ofrena floral en record dels atemptats

 

Després de la lectura del manifest, representants de l’entitat, polítics i membres dels cossos de seguretat han fet una ofrena floral en aquest punt i després una cantant ha interpretat l’Ave Maria. Finalment, els congregats han fet un minut de silenci en record de les víctimes.

 

Entre els assistents, hi havia l’ex delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, membre de VOX, el PP, Cs, dels Mossos d’Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Guàrdia Urbana, entre d’altres.

Relacionats