Dilluns, 8 de març de 2021 - Edició 956
La República

L’exèrcit es desplega a les zones de major risc de propagació del virus

Defensa activa els metges militars a la reserva

Redacció
Redacció 15/03/2020
Margarita Robles, ministra de Defensa

Efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) es despleguen a les zones d’efecte major de propagació del coronavirus per a realitzar reconeixements previs que permetin identificar les necessitats, segons ha anunciat aquest domini del Ministeri de Defensa.

La decisió s’ha adoptat la reunió de coordinació que va presidir la ministra Margarita Robles a la seu del Departament per estudiar les accions que corresponen a les forces armades en compliment amb el decret d’estat d’alarma aprovat pel Govern.

La primera decisió adoptada ha estat l’activació de l’UME per fer “reconeixements previs” en algunes zones urbanes on tingueu continguts desplegats (Madrid, València, Sevilla, Saragossa, Lleó, Las Palmas i Santa Cruz de Tenerife), en zones d’aquestes ciutats on es pot tenir un major risc de propagació del virus.

Es pot veure des de les 15.00 hores d’aquest domini com a pas previ a la reunió de coordinació al Ministeri de l’Interior, des d’on activa el Centre de Coordinació Operativa.

El Ministeri de Defensa també ha decretat l’activació de metges militars en la reserva i de la farmàcia militar per incrementar l’elaboració de la solució desinfectant hidroalcohòlica, així com altres medicaments genèrics necessaris.

A la reunió que han adoptat són decisions que han assistit, a més de la conselleria, el secretari d’Estat de Defensa, Ángel Olivares; el JEMAD, Miguel Ángel Villarroya; el Subsecretari de Defensa, Alejo de la Torre; el secretari de Política General, almirant a Juan Francisco Núñez; el comandant del Mando de Operaciones, el tinent general Fernando López Del Pozo; el Jefe de la Unidad Militar de Emergencias (UME), Luis Martínez Meijide; i els directors de Gabinet i la direcció de Comunicació.