Dilluns, 30 de novembre de 2020 - Edició 858
La República

L’excunyat de la infanta Elena escup bilis contra Theresa May per Gibraltar: “Teresita, no et comportis com una okupa”

Álvaro de Marichalar torna a fer el ridícul per Espanya. L’excunyat de la infanta Elena -que ja ha deixat algunes imatges vergonyoses en la croada del nacionalisme espanyol contra l’independentisme- ha […]

Redacció
Redacció 26/11/2018
Álvaro de Marichalar

Álvaro de Marichalar torna a fer el ridícul per Espanya. L’excunyat de la infanta Elena -que ja ha deixat algunes imatges vergonyoses en la croada del nacionalisme espanyol contra l’independentisme- ha carregat contra el govern britànic per l’acord entre la UE i el Regne Unit sobre el Brèxit, que afectaria també a les relacions amb el Gobierno pel conflicte amb Gibraltar.

“Estimada Teresita. Sigues honorable i no et comportis com una okupa. Gibraltar pertany al Regne d’Espanya, i ho saps. Malgrat els britànics no heu sabut com comportar-vos els darrers 300 anys, els espanyols us estimem i us perdonem -de moment- per okupar il·legalment la nostra estimada roca”, ha escrit a Twitter per dirigir-se a la primera ministra britànica, Theresa May. Segons ell, els anglesos són uns “pirates” per la seva “inútil actitud de ximples”.

May, que ha refermat aquest dilluns la seva posició sobre Gibraltar, ha insistit que l’acord de sortida avalat diumenge pels 27 estats membre de la UE protegeix “la integritat territorial” del Regne Unit. “Hem treballat de manera constructiva amb els governs d’Espanya i Gibraltar”, ha admès en una compareixença a la Cambra dels Comuns. Amb tot, May ha volgut “retre homenatge” al primer ministre gibraltareny, Fabián Picardo, “per la seva tasca” durant les negociacions i ha citat les seves paraules. “Com va dir ell aquest cap de setmana […] el text legal de l’acord de sortida no s’ha modificat, això és el que el govern espanyol va intentar repetidament i no ho va aconseguir”, ha dit May.
La primera ministra britànica ha recordat també que Picardo va dir que el Regne Unit no els havia “decebut”. En aquest sentit, May ha remarcat que la sobirania de Gibraltar “no canviarà”. “El nostre missatge als gibraltarenys és clar: sempre estarem al vostre costat”, ha dit l’endemà de la cimera extraordinària del Brexit celebrada a Brussel·les “orgullosa” que el penyal sigui britànic.

Relacionats