Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

L’excomissari comissari en cap dels Mossos d’Esquadra defensa que la “transparència” no ha de ser un “discurs tabú” dins el cos

Estela fixa la ciberdelinqüència i el cultiu de marihuana com a principals reptes del cos

|

- Publicitat -

El cap de la Regió Policial Ponent, el comissari Josep Maria Estela, ha defensat que la “transparència” no ha de ser un “discurs tabú” i que en especial l’Administració ha d’exercir-la vers a la ciutadania. En aquest sentit, ha afegit que els Mossos d’Esquadra “no se n’escapen” i han de ser transparents i explicar resultats i accions a la població per esdevenir una “policia democràtica”.

Publicitat

Estela també ha fixat la ciberdelinqüència i els delictes relacionats amb el cultiu de marihuana com uns dels principals reptes del cos policial, així com també el servei al ciutadà, sobretot a les víctimes de delictes greus com la violència masclista. La regió policial ha celebrat aquest divendres el Dia de les Esquadres.

Segons Estela, els reptes de la policia són en primer lloc “interns” i per això considera que han d’estar pendents de les noves promocions d’accés al cos que han de garantir que hi hagi un nombre suficient de mossos per prestar el servei. També veu important les promocions d’ascens, amb agents que assumeixen noves responsabilitats dins de l’organització. “Això dinamitza els grups i les unitats”, ha destacat. El comissari també s’ha mostrat a favor d’incorporar totes les eines tecnològiques que els ajudin a millorar la seva feina.

Estela també ha parlat de reptes com la ciberdelinqüència, que està en augment a les estadístiques del cos amb cada vegada més gent que ha estat víctima d’una estafa dins el món del ciber crim. En la mateixa línia, ha posat el focus en el cultiu i tràfic de marihuana, sobretot per les organitzacions criminals que deriven en altres delictes com narco assalts, tràfic d’armes o fins i tot homicidis. Segons Estela, el cos ha d’adaptar-se a aquestes noves realitats i “treballar més”.

La delegada de Govern a Lleida, Montse Bergés, que ha estat l’encarregada de presidir el Dia de les Esquadres a la Regió Policial Ponent, ha posat en valor la “transformació feminista” del cos amb l’aposta per la seva feminització. Així, ha comentat que en la darrera promoció hi ha un 35% de dones. “S’avança, a poc a poc, però s’avança”, ha puntualitzat.

Així mateix, ha posat en valor el paper de la policia de proximitat, en un territori on el 80% dels municipis tenen menys de 2.000 habitants. Segons la delegada, en els darrers dos anys hi ha hagut un increment de 100 agents. A més, ha recordat que hi ha el projecte de la nova comissaria de l’ABP Pla d’Urgell – Garrigues que es desvincula del Segrià, i la segona comissaria a Lleida a la qual se li està buscant una ubicació.

El Dia de les Esquadres s’ha celebrat a la Seu Vella i s’han lliurat felicitacions i condecoracions en reconeixement d’actuacions rellevants i meritòries així com per trajectòries professionals. També s’ha reconegut el treball del personal del servei d’administració, d’altres cossos de seguretat i de ciutadans.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió