Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

L’Eurocambra rep dues peticions ciutadanes sobre els escons buits de Puigdemont, Junqueras i Comín

El comitè de Peticions presidit per l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat haurà de decidir si les queixes són “admissibles” per tal d’analitzar el cas

Agències 08/10/2019
Els eurodiputats Martina Anderson, Matt Carthy, Diana Riba i Pernando Barrena ensenyant les fotos de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín dins l'hemicle del Parlament Europeu, a Estrasburg

El Parlament Europeu ha rebut dues peticions ciutadanes sobre els escons buits de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín. Les demandes particulars registrades estan pendents de ser “processades” pel secretariat del Comitè de Peticions de l’Eurocambra. Fonts parlamentàries avancen que “pot trigar un temps” fins que els eurodiputats les estudiïn per “l’alt nombre de peticions que reben”. Els membres del comitè de Peticions, presidit per l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat, hauran de decidir si les queixes són “admissibles” per tal d’analitzar el cas. Si passen aquest filtre, el comitè discutirà l’afer i considerarà si adoptar alguna acció.

Tant ERC com JxCAT també han reclamat en els darrers mesos al president de la cambra, David Sassoli, i al comitè d’Afers Jurídics que actuïn respecte a la seva situació. En paral·lel a les queixes ciutadanes i polítiques presentades a l’Eurocambra, el Tribunal de Justícia de la UE té pendent de resoldre dos casos sobre els escons buits de Puigdemont, Junqueras i Comín.

Altres peticions

Actualment, el comitè de Peticions té pendent d’avaluar un parell de queixes més relacionades amb el procés que esperen resoldre abans de finals d’any, segons fonts parlamentàries.