Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

L’Eurocambra rebutja la petició dels Verds/ALE per votar una esmena sobre l’escó de Junqueras

El grup parlamentari d’ERC volia incloure una menció sobre el seu líder en l’informe de les eleccions europees del 2019

Agències 24/11/2020
L'escó d'Oriol Junqueras, buit amb una fotografia seva al costat de Diana Riba. Imatge del 16 de juliol del 2019

Un dels vicepresidents de l’Eurocambra, Rainer Wieland, ha rebutjat la petició del grup Verds/ALE per votar una esmena sobre l’escó del líder d’ERC Oriol Junqueras. L’eurodiputat de Volt, Damian Boeselager, ha demanat aquest dimarts que s’inclogui una menció sobre el líder d’ERC en l’informe parlamentari de les eleccions europees del 2019 que es votarà aquesta setmana. “No ho puc acceptar perquè el senyor Junqueras no és membre del Parlament Europeu”, s’ha limitat a dir Wieland, eurodiputat de la CDU. Els Verds/ALE ja van intentar incloure l’esmena durant la tramitació al comitè corresponent, però han tornat a reclamar que s’inclogui ara que ha passat a mans del ple de l’Eurocambra.

L’esmena eliminada reclamava al Parlament Europeu aplicar la sentència del Tribunal de Justícia de la UE i protegir la seva immunitat.

Per contra, dimecres es votarà una altra esmena d’aquest informe sobre les eleccions que “lamenta que Oriol Junqueras no pogués ocupar el seu escó” i que recorda la competència exclusiva de l’Eurocambra per “aixecar la immunitat” d’un eurodiputat.