Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1709
La República

Leticia Dolera entra en contradicció

Polèmica en el rodatge de la sèrie Dejáte llevar dirigida per l’escriptora feminista Leticia Dolera. L’autora de Morder la manzana s’ha vist acusada de fer fora del rodatge a l’actriu Aina Clotet per culpa del seu embaràs. En […]

Redacció 20/11/2018
L'actriu Aina Clotet durant una entrevista a ACN

Polèmica en el rodatge de la sèrie Dejáte llevar dirigida per l’escriptora feminista Leticia Dolera. L’autora de Morder la manzana s’ha vist acusada de fer fora del rodatge a l’actriu Aina Clotet per culpa del seu embaràs.

En aquest sentit, Dolera, hauria declarat a la Cadena Ser que el fet d’apartar a l’actriu catalana del rodatge es devia bàsicament a motius estètics. En el sentit que un personatge amb escenes de nus i protagonista no podia acumular canvis físics durant el rodatge. Després d’aquestes declaracions, Aina Clotet, ha compartit un manifest al seu Twitter on explica la seva versió dels fets.

Segons Clotet, després de ser seleccionada com a actriu protagonista, hauria descobert que estava embarassada. Assessorada pel seu representant i conscient de les dificultats que podria ocasionar, en tot moment es va posar a disposició de la direcció de la sèrie, que al·legant motius d’assegurances, la va acabar excloent del rodatge. Com afirma el manifest: “Entenc que una adaptació del rodatge suposava un esforç per tot l’equip però, com que en el sector audiovisual és habitual adaptar-se a tota mena d’imprevistos, vaig assumir que la producció d’una sèrie marcadament feminista i que planteja la dificultat de ser dona i mare en aquesta societat, consideraria totes les opcions per no excloure’m només per estar embarassada”.

Clotet ha relatat que Dolera li va comunicar telefònicament que no podien comptar amb ella per un “cost altíssim” amb la pòlissa de l’assegurança i li assegura que és “complicat” canviar el pla de rodatge. Immediatament després, li arriba que han iniciat un càsting pel personatge que havia d’interpretar. L’actriu assegura que va posar a disposició “el seu salari” per cobrir qualsevol cost addicional que l’embaràs pogués suposar a la producció. Finalment, descarten que interpreti el personatge i, com a compensació, li proposen un altre paper, que Clotet rebutja “per la desprotecció que havia sentit en tot el procés”.

Així mateix, i en una reunió posterior de la intèrpret catalana amb Movistar+, plataforma que ha encarregat el projecte, li asseguren que no tenien coneixement de la “problemàtica amb la pòlissa d’assegurança per a embarassades” ni cap problema de planificació esgrimits per la productora i que, en cas que ho haguessin sabut, “s’haurien bolcat amb total voluntat d’evitar la situació”.