Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

L’Estat Espanyol passa del problema del Prat

Els vigilants del Prat encaren la mediació amb “tot en contra” i esperen de l’empresa una “proposta de mínims”

Agències 07/08/2019
Reunió de mediació entre els representants del Comitè de Vaga de Trablisa i la direcció de la mateixa empresa, als serveis territorials del Departament de Treball. Imatge del 7 d'agost de 2019. (Horitzontal)

Els treballadors reivindiquen el seu dret a fer vaga i admeten que tenen “poques esperances” de tancar un acord amb Trablisa

L’assessor del Comitè de Vaga de Trablisa, Juan Carlos Giménez, ha expressat que els vigilants dels controls de seguretat del Prat esperen que l’empresa faci una “proposta de mínims” en la reunió d’aquest dimecres. En una atenció als mitjans abans de començar la mediació, Giménez ha declarat que els treballadors tenen “tot en contra” en les negociacions amb Trablisa. “L’empresa portarà una proposta de mínims per dir que negociem, però no tenim esperances que sigui de profit per als treballadors”, ha afirmat. Així mateix, Giménez ha reiterat que els vigilants tenen “tot el dret a fer vaga” i que per complir amb els serveis mínims del 90% establerts per la delegació del govern espanyol s’hauria de trucar personal que està de baixa o de vacances.

A més, Giménez ha criticat el suport que rep Trablisa per part d’Aena i del govern espanyol i ha apuntat que, malgrat que la proposta de l’empresa no tindrà “ni els mínims” que demanen els vigilants, els treballadors convocaran una assemblea aquest dijous per valorar si mantenen la vaga indefinida per aquest divendres.

AMPLIACIÓ.- Acaba sense acord la reunió de mediació entre els vigilants del Prat i la direcció de Trablisa per evitar la vaga

La darrera reunió que han mantingut aquest dimecres els vigilants de l’Aeroport del Prat i l’empresa adjudicatària del servei Trablisa per evitar la vaga indefinida a partir de divendres ha acabat sense acord. L’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha lamentat que la negociació amb l’empresa ha estat “impossible” i que Trablisa “no té cap intenció d’arribar a un acord favorable amb els treballadors”. La proposta que ha fet l’empresa en la trobada que les parts han mantingut als serveis territorials del Departament de Treball tampoc ha inclòs les demandes de cobrar un euro més per hora ni una plaça d’aparcament. Els treballadors celebraran aquest dijous una assemblea en què previsiblement votaran a favor d’anar a la vaga a partir de la mitjanit de divendres. Precisament, aquest dimarts el govern espanyol va dictar els serveis mínims, que seran del 90%, fet que va aixecar les crítiques dels vigilants en considerar que són “abusius”.