Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1698
La República

L’esquerra anticapitalista acusa el Govern de voler “silenciar la lluita independentista”

Diverses entitats anticapitalistes han lamentat que l’objectiu del Govern és fer creure que “tot el que es va començar al carrer es pot tancar en una conversa de despatx”. D’aquesta manera s’han oposat a la taula de diàleg, ja que consideren que “l’Estat no té cap voluntat de negociar”

Agències 15/09/2021

La portaveu d’Arran, Marina Gispert, ha acusat aquest dimecres el Govern de voler “silenciar la lluita independentista” a través d’una taula de diàleg en la qual, al seu judici, no estan disposats a parlar d’independència ni amnistia.

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans, després que unes 50 persones s’hagin concentrat per protestar contra la taula de diàleg, convocats per la CUP, Arran i Endavant sota el lema ‘La lluita és l’únic camí. Ni pactes ni renúncies’.

“On hi ha hagut diàleg aquí? L’Estat no venia amb cap voluntat de negociar. Per l’1-O, per les sentències i per totes les vegades que hem sortit al carrer, l’Estat ha utilitzat la mateixa estratègia, la de la repressió i més repressió”, ha lamentat.

Per Gispert, l’objectiu del Govern és fer creure que “tot el que es va començar al carrer es pot tancar en una conversa de despatx”, i ha fet una crida els independentistes a seguir mobilitzant-se per la independència.

En el mateix sentit s’ha pronunciat el portaveu d’Endavant, Lluc Gayà, que assegura que està en marxa “una operació de reforma de l’Estat, que compta amb el beneplàcit del Govern espanyol i de diversos governs autonòmics que conformen els Països Catalans”.

En la seva opinió, que ERC i Junts s’avinguin a negociar en una taula de diàleg “en la qual no es parla d’autodeterminació, d’amnistia ni de cap referèndum, i per tant d’una resolució política per a un conflicte nacional i polític, beneficia aquesta via”.