Dijous, 6 d'agost de 2020 - Edició 742
La República

L’esperit dels Mossos el 17A i 1-O contaminat per la presència dels comandaments policials espanyols en l’operatiu policial conjunt

S’està demostrant que les diferents policies no saben com enfrontar-se democràticament a les manifestacions d’aquest dies

Redacció
Redacció 15/10/2019
Un agent de la Policia Nacional davant d'una furgoneta del cos, situats a uns metres de barricades en flama a Barcelona el 15 d'octubre del 2019. Pla general. (Horitzontal)

Batalla campal davant la Subdelegació de Girona entre manifestants i antidisturbis dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional.

Quan s’ha acabat l’acte d’encesa d’espelmes, alguns dels concentrats han expressat el malestar davant el cordó policial que protegia l’edifici. Entre d’altres, retreien als agents que els haguessin fet fora del tall de l’AP-7 que s’ha fet aquest dimarts. Els concentrats han tirat tanques a terra, han bolcat contenidors a mode de barricades i han llançat tota mena d’objectes contra els agents, que han respost fent càrregues, cops de porra i trets d’advertiment. Mossos i Policia Nacional han dispersat els manifestants pels carrers adjacents, Jaume I i la zona de Correus.

Agents de policia davant d’una foguera que comença a cremar a l’entorn de la delegació del govern espanyol a Barcelona el 15 d’octubre del 2019. Pla general. (Horitzontal)

El mateix ha succeït a la resta de ciutats del país, les actuacions conjuntes provoquen malestar i contaminen els Mossos

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han carregat aquest dimarts contra alguns manifestants davant de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona per protestar per la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1-O. Els agents han actuat després que alguns manifestants els hagin llançat objectes, com ara llambordes. Uns llançaments que s’han produït un cop ha acabat la seguda convocada davant de la delegació. Després de la càrrega, Mossos i Policia Nacional han mantingut posicions davant de l’edifici de la subdelegació, separats uns 30 metres dels manifestants, en una situació de calma tensa.

Una barricada en flames de punta a punta d’un carrer de Barcelona el 15 d’octubre del 2019. Pla general. (Horitzontal)

La policia mentint sobre l’actitud dels manifestants

Durant la càrrega, els agents han disparat projectils de foam. Segons fonts policials, han actuat davant d’un grup d’unes 500 persones amb “actitud molt agressiva” i argumenten que han intervingut “per garantir la seguretat i guanyar espai”. Entre els manifestants que hi havia en aquest punt hi havia el secretari primer de la Mesa, Eusebi Campdepadrós.

Agents de la Policia Nacional aturats a uns metres d’una barricada en flames a Barcelona el 15 d’octubre del 2019. Pla general. (Horitzontal)

Relacionats