Dissabte, 25 de juny de 2022 - Edició 1430
La República

Les víctimes de ‘Billy el Niño’ demanen al Parlament Europeu que no protegeixi Espanya

Un grup de víctimes de “Billy el Niño – el comissari franquista investigat per tortures i condecorat pel Gobierno – han denunciat al Parlament Europeu, la “impunitat” de l’Estat espanyol […]

Redacció 09/10/2018

Un grup de víctimes de “Billy el Niño – el comissari franquista investigat per tortures i condecorat pel Gobierno – han denunciat al Parlament Europeu, la “impunitat” de l’Estat espanyol a l’hora d’investigar els crims de tortura del franquisme. Concretament, l’associació Comuna Presos del Franquismo ha registrat una sol·licitud a la Comissió de Peticions de l’Eurocambra.

“Hi ha una violació de la carta de drets de la UE i el dret internacional en el seu conjunt així com l’estatut europeu de les víctimes”, assegura Begoña Lalana, advocada dels querellants. Per la seva banda; Willy Meyer, exeurodiputat i víctima del polícia franquista, desitja que la petició serveixi per “acabar amb l’anomalia que significa per Europa Espanya” i ha exigit a l’estat espanyol “que compleixi amb la seva obligació” i els tractats internacionals subscrits.