Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Les reminiscències del franquisme: un Borbó ha carregat el fèretre del dictador

Luis Alfonso de Borbón és cosí del rei espanyol Felipe VI i també besnét de Franco

Redacció 24/10/2019
Luis Alfonso de Borbón, Francis Franco i Jaime Martínez-Bordiú porten el fèretre de Franco a la sortida de la basílica del Valle de los Caídos

Al PSOE li ha sortit malament la jugada. El que pretenia ser una neteja de la imatge d’Espanya, l’exhumació del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos per enterrar-lo al cementiri de Mingorrubio, l’ha malmès encara més. I és que, a banda que el moment ha semblat un acte d’enaltiment a la figura del dictador, també ha acabat esquitxant la monarquia.

Entre els familiars que han transportat a coll el fèretre de la mòmia de Franco fins al cotxe fúnebre, hi havia Luis Alfonso de Borbón, el cosí del rei espanyol Felipe VI, que és també besnét de Franco. Una prova més de les relacions de la corona espanyola amb la dictadura.

El Gobierno usa vilment l’exhumació de Franco contra l’independentisme

D’altra banda, la vicepresidenta del Gobierno, Carmen Calvo, ha usat l’ocasió per emetre un missatge contra l’independentisme: “Hoy debería ser un día para la reflexión profunda, para adentrarnos en lo que representan los golpes de estado, el incumplimiento de las leyes. No hay nada más democrático que cumplir las normas y respetar las instituciones”, ha escrit a Twitter.