Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Les protestes del taxi posen de manifest la persecució política al sobiranisme: “Si fossin independentistes, ja hi serien els G.E.O”

Continua el conflicte entre taxistes i treballadors d’empreses com Uber i Cabify. Els primers volen recórrer l’avinguda Diagonal de Barcelona sencera aquest vespre i els conductors de vehicles VTC estan aparcats […]

Redacció
Redacció 21/01/2019
Imatge de diversos taxis a la Gran Via de Barcelona / Marc Puig

Continua el conflicte entre taxistes i treballadors d’empreses com Uber i Cabify. Els primers volen recórrer l’avinguda Diagonal de Barcelona sencera aquest vespre i els conductors de vehicles VTC estan aparcats des de la nit de diumenge entre la plaça Francesc Macià i la plaça Pius XII, tallant diversos carrils. Caldrà veure si mantenen l’ocupació i coincideixen amb els taxistes, que aquest dilluns han començat les mobilitzacions al Departament d’Economia. Després han baixat per Via Laietana i Marquès d’Argentera fins a les portes del Parc de la Ciutadella, on s’han viscut moments de tensió amb els Mossos d’Esquadra, que han impedit que entressin per anar al Parlament. Els manifestants han tallat llavors la Ronda Litoral i han anat cap al Port de Barcelona, on s’han enfrontat amb la Guàrdia Civil. També han avançat que estan en converses amb taxistes francesos per tallar la frontera.

Tota una jornada de reivindicacions que ha deixat diversos ferits (entre els quals agents de la policia catalana i espanyola) i que l’independentisme ha aprofitat per posar de manifest la persecució política al moviment. “La Diagonal des del tramvia amb centenars de cotxes aturats. Cap delicte a la vista”, ha piulat Empar Moliner, en referència a les represàlies que sí que han patit ciutadans republicans per dur a terme el mateix tipus de protestes. I altres usuaris de Twitter li han donat la raó amb comentaris de l’estil “només cal posar un llaç groc a uns quants cotxes aparcats i ràpidament els piolins envien els tancs a netejar”, “perquè no són independentistes sinó ja estarien fins i tot els G.E.O amb les porres preparades” o “cap delicte perquè no porten una estelada. Si fos així, serien terroristes”.

Altres influencers republicans, com el tuitaire Mark Serra, també han aprofitat la situació del taxi per instar l’independentisme a dur a terme accions més contundents.