Divendres, 27 de novembre de 2020 - Edició 855
La República

Les preguntes clau que vinculen l’Estat amb el 17-A que es fa el col·lectiu de Mossos Les Guilleries

La República us ha ofert una sèrie de 7 reportatges que aporten llum a les fosques opcions sobre la vinculació de les clavegueres de l’Estat als atemptats del 17-A i […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 20/08/2018
Logo del col·lectiu del Cos de Mossos d’Esquadra 'Guilleries'

La República us ha ofert una sèrie de 7 reportatges que aporten llum a les fosques opcions sobre la vinculació de les clavegueres de l’Estat als atemptats del 17-A i fent un paral·lelisme amb els de l’11-M del 2004.

En aquest mateix sentit s’ha pronunciat el col·lectiu de Mossos Les Guilleries en el seu comunicat número 54. La interessant reflexió en forma de preguntes sobre quins vincles té l’Estat amb el 17-A acaben enfocant a la situació de l’anterior Major dels Mossos, Josep lluís Trapero, i el conseller d’Interior Joaquim Forn.

Aquí teniu el comunicat íntegre

COMUNICAT DE LES GUILLERIES (54)

Molt s’ha parlat de les circumstàncies que van envoltar l’atemptat terrorista del 17-A, però a dia d’avui encara subsisteixen molts interrogants sobre aspectes substancials:

– Sabem que, entre CNI i GC, l’imam de Ripoll va rebre 4 visites mentre era a presó. Quantes trobades més van produir-se fins el dia de l’atemptat?

– Si l’imam fou condemnat a més d’un any per un delicte dolós, per què no va ser expulsat d’Espanya, com estableix imperativament la legislació espanyola d’estrangeria?

– Per què es va oferir el Tedax de la GC per investigar una suposada explosió de gas quan el CME disposa d’aquest servei des de fa més de 30 anys amb una acreditada vàlua professional? Tenia alguna informació la GC de la que no disposaven els Mossos?

– I si l’explosió d’Alcanar no fos un accident, sinó que hagués estat provocada per un servei d’intel·ligència d’un altre país davant la inacció espanyola als seus requeriments anteriors?

– I si els atemptats precipitats el 17-A no van ser més que la preparació d’actes terroristes de falsa bandera sota tutela de les clavegueres de l’Estat amb l’objectiu d’abortar la celebració del Referèndum de l’1-O?

– Si el CME no ho hagués resolt amb celeritat, l’Estat hagués elevat a nivell màxim l’alerta terrorista (5 sobre 5) i hauria tret l’exèrcit als carrers de Catalunya?

– Estan pagant el major Trapero i el conseller Forn per la impotència de l’Estat en la perpetració del seu pla contra l’independentisme i la preservació de “la unidad nacional”?

No oblidem que qui va organitzar els GAL fou el PSOE i qui va indultar als condemnats, ministre Barrionuevo i cúpula d’Interior, fou el govern del PP, havent estat poc més de tres mesos a la presó.

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DEFENSAREM LES INSTITUCIONS CATALANES I VETLLAREM PER GARANTIR ELS DRETS I LES LLIBERTATS DELS NOSTRES CONCIUTADANS. TAMBÉ EXIGIM LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS I EL RETORN A CASA DELS EXILIATS.

Les Guilleries, 20 d’agost de 2018

Relacionats