Dijous, 22 d'octubre de 2020 - Edició 819
La República

Les possibles relacions d’Álvarez de Toledo amb la caixa B i els sobresous del PP

Cayetana Álvarez de Toledo, la cap de llista del PP per Barcelona al Congreso, ha estat presentada com un dels fitxatges estrella de Pablo Casado per al 28-A. Però Álvarez […]

Redacció
Redacció 21/04/2019
Pla tancat de la candidata del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, durant l'acte de partit a Lleida. Imatge del 17 d'abril de 2019. (Horitzontal)

Cayetana Álvarez de Toledo, la cap de llista del PP per Barcelona al Congreso, ha estat presentada com un dels fitxatges estrella de Pablo Casado per al 28-A. Però Álvarez de Toledo no és nova a la formació i -segons ha publicat El Plural– estaria vinculada amb alguns aspectes de la caixa B i els sobresous del PP.

El 2006, quan treballava a la secció d’opinió de El Mundo i com a tertuliana a la Cadena COPE en un programa dirigit per Federico Jiménez Losantos, Álvarez de Toledo va ser fitxada per l’aleshores secretari general del PP, Ángel Acebes, com a cap de gabinet; feina per la qual va arribar a percebre més de 165.000 euros en tres anys. El mateix Acebes va haver de declarar a l’Audiència Nacional per la trama Gürtel en relació a la compra de les accions de Libertad Digital amb fons d’una “comptabilitat aliena al circuit econòmic” controlada per l’extresorer popular Luis Bárcenas. La UDEF va acabar determinant que els diners amb els quals es van pagar les accions del mitjà van sortir de la caixa B. Actualment, Jiménez Losantos fa el seu programa a Esradio, del mateix conglomerat que Libertad Digital, i segueix comptant amb Álvarez de Toledo com a tertuliana habitual.

Posteriorment, Álvarez de Toledo va ocupar un escó al Congreso de 2008 a 2015. Del Grup Parlamentari Popular ha rebut 50.090 euros anuals i tenia un solar a Argentina (550,52 euros), un Pla de pensions del Congrés (4.162) així com diversos habitatges: un apartament a França, un pis a Madrid i el 50% d’un apartament a l’Argentina. Tot això, a banda del seu salari com parlamentària. També ha percebut 13.253 euros en qualitat de directora de la Fundació per a l’Anàlisi i els Estudis Socials (FAES).

Relacionats