Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Les parades de llibres i roses tornen als carrers aquest Sant Jordi

|

- Publicitat -

Catalunya celebrarà aquest divendres un Sant Jordi perimetral i descentralitzat que tornarà les parades de llibres i roses als carrers de cada municipi, que adaptaran la celebració a la seva dimensió i característiques demogràfiques amb protocols de seguretat sanitària per prevenir el covid-19 validats pel Procicat.

Publicitat

Aquest Sant Jordi contrastarà amb l’edició insòlita del 2020, que es va celebrar de forma telemàtica a causa de la pandèmia i va obligar a traslladar la celebració presencial al 23 de juliol, quan es va celebrar una diada alternativa per compensar les pèrdues provocades pel tancament de comerços a l’abril.

A Barcelona, on la celebració ja va arrencar dimecres per evitar aglomeracions de persones el divendres, es preveuen un total de 490 taules destinades a la venta de roses i llibres distribuïdes en 180 parades professionals i 31 espais de firmes.

L’Ajuntament de Barcelona ha habilitat 11 espais públic i a l’aire lliure on es faran controls d’accés i d’aformanet, i que a més tindran un sentit únic de circulació i personal sanitari dedicat únicament al compliment de les mesures.

Entre aquests espais no hi serà el més emblemàtic de tots: La Rambla; pero si altres com el passeig de Gràcia, passeig Lluís Companys, Jardinets de Gràcia, Plaça Reial, Plaça de Sarrià, Plaça Universitat, els Jardins Centelles del Palau Macaya, la plaça de Valdívia, la Plaça de la Vila de Gràcia, la Plaça Orfila i un espai entre la Rambla del Poblenou i el carrer Llacuna.

Es preveu que a Barcelona hi firmin autors com Xavier Bosch, Eva Baltasar, Gerard Quintana, o l’epidemiòleg Oriol Mitjà.

Més vendes de llibres per internet

El sector editorial i del llibre de Catalunya preveu que aquest Sant Jordi permeti facturar un 60% del total de les vendes recaptades el 2019, i que suposi un increment de les vendes per Internet.

El president de la Cambra del Llibre de Catalunya i del Gremi d’Editors de Catalunya, Patrici Tixis, va assegurar que espera que aquest Sant Jordi reforci els comerços de proximitat i reivindiqui el llibre en paper, essencial per la salut emocional de les persones durant el confinament.

Quatre milions de roses

Per la seva banda, el Gremi de Floristes de Catalunya vol que aquest Sant Jordi es venguin entre 3,5 i els 4 milions de roses, mentre que Mercabarna augura unes vendes de 4,2 milions, la qual cosa suposa un 40% menys que les comercialitzades el 2019, quan es van arribar als set milions d’unitats.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió