Diumenge, 18 d'abril de 2021 - Edició 997
La República

Les joventuts d’ERC despleguen una estelada a la Seu Vella de Lleida per mostrar que el 12-O no tenen “res a celebrar”

També volen fer visible amb aquesta acció el seu compromís per “seguir treballant per aconseguir la República Catalana”

Avatar
Agències 12/10/2020
Pla general de la Seu Vella de Lleida, amb l'estelada que ha desplegat el Jovent Republicà, el 12 d'octubre del 2020. (Horitzontal)

Una vintena de membres de les joventuts d’ERC (Jovent Republicà) de Ponent han desplegat aquest dilluns al migdia una gran estelada al Turó de la Seu Vella de Lleida. Amb aquesta acció, volen fer visible un any més que el 12 d’octubre no tenen “res a celebrar” perquè, asseguren, no volen “ser còmplices de l’extermini del poble indígena del continent americà”. A la vegada, també han volgut mostrar el seu compromís per “seguir treballant per aconseguir la República Catalana”, segons han explicat el portaveu del Jovent Republicà a Ponent, Pol Baldomà. L’estelada s’ha pogut veure des de diferents punts de la ciutat durant una mitja hora que ja, posteriorment, l’han retirada.

Durant les darreres hores, el Jovent Republicà de Ponent també han dut a terme diferents pintades en carrers Lleida amb lemes com ara ‘Als Països Catalans, no celebrem genocidis’, ’12 d’octubre, res a celebrar’, ‘Visca la resistència indígena’ o ‘Internacionalistes, sempre’, entre altres.

Pla obert de membres del Jovent Republicà de Ponent desplegant una estelada a la Seu Vella de Lleida, el 12 d’octubre del 2020. (Horitzontal)