Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Les JER veuen possible l’amnistia i el dret a l’autodeterminació a través de la lluita organitzada als carrers

Demanen crear alternatives a l’Estat amb la no cooperació

Redacció 17/11/2019
Les JERC aprovant el pla estratègic en el consell nacional celebrat a Sarrià de Ter el 16 de novembre del 219 (horitzontal).

Les Joventuts d’Esquerra Republicana (JER) han demanat obrir una etapa “d’alliberament nacional” per deixar enrere la “gesticulació” i el “processisme de curta volada” després de la sentència de l’1-O, abandonant les “picabaralles a l’acció política coordinada i massiva”. En un pla estratègic aprovat en el consell nacional celebrat a Sarrià de Ter (Gironès) aquest dissabte, el jovent republicà reclama apostar per la protesta “clàssica” i per la creació d’alternacives als poders de l’Estat “passant per la no cooperació i la desobeidència civil”. En aquest sentit, insten a assolir un “escenari favorable” per fer valer la voluntat popular i creuen que l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació són possibles “a partir de la mobilització organitzada als carrers”.

Així mateix, demanen traslladar “l’acció política republicana a les institucions” que, al seu parer, han de fer una política “realista i efectiva” que “ofereixi oportunitats d’una vida digna als joves”.

 

Per aconseguir-ho, es fixen cinc àrees d’acció: complicitats internacionals, institucions republicanes, carrers, sindicalisme i moviment estudiantil. En aquests àmbits és on les joventuts republicanes consideren que l’independentisme hi té “mancances”. En aquest sentit, defensen que “cal ser més i ser més forts per invertir la correlació de forces envers l’Estat”.