Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Les històriques Galetes Birba canvien de propietaris

Adam Foods explica que l'empresa continuarà operant com una societat independent dins el grup

|

- Publicitat -

Adam Foods va anunciar ahir l’adquisició de Galetes Camprodon, empresa coneguda per la fabricació de les històriques Galetes Birba. L’empresa compradora compta amb altres marques del sector com Cuétara o Artiach. 

Publicitat

Galetes Birba és una marca de galetes, creada per Llorenç Birba i Cordomí el 1910 a Camprodon (Ripollès). Des de 1987 eren produïdes per l’empresa Galetes Camprodon, una societat anònima.

Durant els anys 80 la irrupció d’una forta competència de grans multinacionals del sector l’empresa va passar per diverses dificultats i al final va ser subhastada. La van adquirir els treballadors, que havien pactat amb tres socis capitalistes arrencar de nou el projecte. Un cop adquirida l’empresa, el 1987 es va constituir una nova societat, Galetes Camprodon SA, aliena a la família Birba, que va re emprendre la producció de les galetes. Va aconseguir remuntar les vendes de l’empresa, creixent a un ritme anual del 20%, fins a arribar a una facturació de més de quatre milions d’euros.

A principis del segle XXI, temporalment, també hi va invertir el Grup Peralada, propietat de la família Suqué Mateu. El 2005 l’empresa va canviar de nou de mans i va passar a la família de Josep Maria Nadal Carres, conegut per ser un antic accionista d’una empresa de pintures per al sector de l’automòbil (PPG Ibérica). L’operació va ascendir a uns cinc milions d’euros.

Posteriorment es va posar en marxa un nou per construir una nova fàbrica de 7.000 metres quadrats a la Colònia Estabanell, dins del terme municipal de Camprodon, moment en què l’empresa va començar el seu projecte d’expansió

El 2013 l’empresa va facturar uns 4 milions d’euros. Les exportacions representen un 8% del total de les vendes, i a Catalunya es concentra el 60% de les seves vendes totals. Al Nadal es concentra el 30% dels ingressos anuals.

En representació d’Adam Foods, Fabrice Ducceschi, va declarar ahir: “Estic encantat d’anunciar l’adquisició de Galetes Camprodon. Birba i Nuria són marques molt valorades. Esperem continuar i millorar la tradició d’excel·lència en l’elaboració de galetes que recollim amb aquesta adquisició. També volem destacar que estem compromesos amb mantenir l’ocupació en Birba i continuar brindant als nostres clients la mateixa qualitat i servei que han gaudit fins ara“. 

Víctor Marsal, fins ara gerent i accionista de Galetes Camprodon, va dir que, “aquesta operació és una oportunitat inqüestionable per Galetes Camprodon, que s’uneix a un grup familiar de llarga tradició de galetes i marquista, compromès a llarg termini amb l’activitat industrial. Per nosaltres, ha sigut un factor central en la decisió de venta a Adam Foods el seu compromís amb la continuïtat dels treballadors i de la forma d’elaborar unes receptes històriques que ha portat a les galetes Birba a ser una de les més reputades en el mercat desprès de més de 130 anys de compromís amb la qualitat”.

Adam Foods explica que l’empresa continuarà operant com una societat independent dins el grup.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió