Dimarts, 26 d'octubre de 2021 - Edició 1188
La República

Les eleccions del 14-F en perill al no tenir aprovat el vot telemàtic

A diferència de les eleccions agràries on es validarà el vot telemàtic, a les eleccions catalanes no serà possible

Redacció
Redacció 22/10/2020

Aragonès diu que estan treballant tots els escenaris per fer la convocatòria electoral en el context de pandèmia, però ningú en aquests moments pot garantir una situació de normalitat  

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha afirmat que la voluntat del Govern és que el 14 de febrer es celebrin eleccions al Parlament, “que és el que toca”. Ho ha dit després que aquest dijous al matí el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, hagi alertat que la pandèmia “pot aturar les eleccions”.

Aragonès sobre la possibilitat que la pandèmia aturi les eleccions: “la voluntat és fer-les el 14-F, que és el que toca”

Però què passa si es produeix algun confinament? Aragonés ha indicat que “l’obligació” del Govern és estar “preparats” pels diferents escenaris que puguin sorgir derivats de la pandèmia i ha afegit que si s’han de prendre decisions, es prendran “en consens amb els grups parlamentaris”. En aquest sentit, ha afegit que el Govern està treballant perquè les eleccions es puguin fer en el context de pandèmia “més baix”, i que per això, “és important reduir els contagis”.