Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

Les classes teòriques a la universitat seran online a partir de dijous

La mesura no agrada als estudiants: “Hem pagat classes presencials”

Avatar
Agències 13/10/2020
Una classe presencial, que dijous es deixarà de fer així | EP

Les dotze universitats catalanes deixaran de fer classes presencials a partir del proper dijous per contribuir a contenir els contagis de coronavirus a Catalunya, una mesura que, en principi, hauria de durar quinze dies.

En el cas de la UAB, la presencialitat al campus es reduirà un 75 per cent respecte a un curs normal, i passarà de 22.000 a 5.000 persones al dia. La mesura afecta les classes teòriques, però no les pràctiques ni les activitats de recerca, i la universitat estudia mantenir la presencialitat dels alumnes de primer, que amb prou feines fa una setmana que han començat les classes.

Oposició frontal dels estudiants
Els estudiants rebutgen la mesura i denuncien que l’activitat presencial ja està molt limitada aquest curs. Consideren que no es té en compte la despesa que suposa per a les famílies que puguin mantenir els estudis i remarquen que han pagat per cursar assignatures presencials: “Com que els estudiants no estem generant capital ni economia a curt termini, és molt més fàcil enviar-nos a casa mentre que altres sectors on sí que hi ha focus de contagis segueixen presencialment. Salut no aporta cap dada empírica a l’hora de justificar aquesta necessitat de tornar a un model pràcticament cent per cent online.”

Les universitats ja ho han anat comunicant: