Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Les classes teòriques a la universitat seran online a partir de dijous

|

- Publicitat -

Les dotze universitats catalanes deixaran de fer classes presencials a partir del proper dijous per contribuir a contenir els contagis de coronavirus a Catalunya, una mesura que, en principi, hauria de durar quinze dies.

Publicitat

En el cas de la UAB, la presencialitat al campus es reduirà un 75 per cent respecte a un curs normal, i passarà de 22.000 a 5.000 persones al dia. La mesura afecta les classes teòriques, però no les pràctiques ni les activitats de recerca, i la universitat estudia mantenir la presencialitat dels alumnes de primer, que amb prou feines fa una setmana que han començat les classes.

Oposició frontal dels estudiants
Els estudiants rebutgen la mesura i denuncien que l’activitat presencial ja està molt limitada aquest curs. Consideren que no es té en compte la despesa que suposa per a les famílies que puguin mantenir els estudis i remarquen que han pagat per cursar assignatures presencials: “Com que els estudiants no estem generant capital ni economia a curt termini, és molt més fàcil enviar-nos a casa mentre que altres sectors on sí que hi ha focus de contagis segueixen presencialment. Salut no aporta cap dada empírica a l’hora de justificar aquesta necessitat de tornar a un model pràcticament cent per cent online.”

Les universitats ja ho han anat comunicant:

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió