Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

Les biblioteques de Catalunya inverteixen 12.000€ en la compra de Manga

En el marc del programa de suport a les fires del llibre de Catalunya del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, 24 biblioteques públiques d’arreu de Catalunya podran visitar i adquirir […]

Redacció
Redacció 31/10/2018
Detall del Saló del Manga 2017

En el marc del programa de suport a les fires del llibre de Catalunya del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, 24 biblioteques públiques d’arreu de Catalunya podran visitar i adquirir fons al Saló del Manga d’enguany, que se celebra de l’1 al 4 de novembre a Fira de Montjuïc.

El proper divendres, 2 de novembre, les biblioteques assistiran a la cita anual de referència dels otakus, que organitza Ficomic, amb l’objectiu de conèixer de primera mà les últimes novetats del gènere i destinar-hi 500 euros cadascuna a comprar fons bibliogràfics d’interès per ampliar les seves col·leccions. Les biblioteques han estat triades per l’interès expressat en millorar la secció de còmic i manga.

El Servei de Biblioteques impulsa el programa de suport a les fires del llibre de Catalunya que porta les biblioteques públiques a comprar títols a les fires que se celebren a Catalunya. El Servei aposta per un projecte que beneficia d’una banda a les fires, atès que se’ls garanteix una quantitat d’ingressos addicional; i de l’altra a les biblioteques, que poden ampliar el seu fons adquirint-hi les novetats exposades.

Més enllà de les adquisicions, l’objectiu principal del projecte és que les biblioteques enforteixin el seu vincle amb els editors i els llibreters de Catalunya, motiu pel qual en cada una de les fires s’inclou una activitat que pretén afavorir la trobada i el diàleg entre els diferents agents del sector del llibre.