Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Les bases d’ERC avalen amb el 87% dels vots l’executiva de Junqueras i Rovira, que lideraran el partit un quart mandat

|

- Publicitat -

Aragonès continuarà com a coordinador nacional i Vilalta de portaveu i secretària general adjunta

Publicitat

Les bases d’ERC han aprovat aquest diumenge la composició de l’executiva del partit per als propers anys, que manté Oriol Junqueras com a president; Marta Rovira de secretària general; el president de la Generalitat, Pere Aragonès, com a coordinador nacional, i la diputada al Parlament Marta Vilalta com a secretària general adjunta i portaveu. La candidatura –l’única presentada– ha rebut l’aval del 87% de la militància, que ha votat telemàticament al llarg de la jornada. Concretament, ha rebut 3.747 vots dels 4.309 emesos amb una participació del 50,2%. El tàndem Junqueras-Rovira va assumir el lideratge d’ERC el 2011, quan la seva candidatura –també sense rivals– va substituir l’executiva de Joan Puigcercós. Aquest serà el seu quart mandat.

A diferència de fa tres anys, la candidatura és votava en conjunt

Completen la candidatura diversos vicesecretaris generals: Jordi Roig (Recursos, Finances i Gerència), Marc Colomer (Comunicació i Estretàgia), Raquel Sans (Feminismes i LGTBI), Adriana Delgado (Partit Obert i Moviments Socials), Eloi Hernàndez (Coordinació Institucional), Lluís Salvadó (Coordinació Interna), Marta Vilaret (Drets, llibertats i lluita Antirepressiva), Raül Romeva (Prospectiva, Agenda 2030 i Transició Ecològica), Sara Bailac (Acció Política i Sectorial) i Jordi Solé (Relacions Internacionals).

 

Com a nous secretaris hi ha Kènia Domènech (Afiliació), Marta Molina (Moviments Socials), Pau Morales (Organització), Marta Rosique (Coneixement i Justícia Global) i Enric Marin (Educació i Cultura). Repeteixen Eva Baró (Gestió del Coneixement), Oriol López (Mobilització i Coordinació Municipal), Alba Camps (Política Municipal i Projectes Transversals), Laia Cañigueral (Coordinació de Política Supramunicipal), Jordi Castellana (Coordinació Sectorial i Política Econòmica), Chakir el Homrani (Política del Treball i Seguretat) i Agnès Rotger (Drets Socials, Ciutadania i Habitatge).

 

La nova executiva es constituirà la setmana que ve i tindrà diversos reptes sobre la taula, com el Govern en minoria d’ERC a la Generalitat, les eleccions municipals del mes de maig i els comicis estatals de finals del 2023. Serà precisament la nova direcció la que encarrilarà la documentació estratègica que es debatrà els propers mesos i es votarà al Congrés Nacional previst per al gener. Els republicans han decidit avançar la feina, tenint en compte el calendari electoral que s’aproxima.

Renovació del Consell Nacional

Pel que fa al Consell Nacional, els mes votats han estat, entre altres, de Joan Tardà, Josep M Jové, Marta Rovira Martínez, Anna Caula i Josep Huguet. Joan Tardà, un cop més amb 2.925, s’ha convertit en el membre de l’òrgan amb un suport més elevat. El representant del Col·lectiu Primer d’Octubre de militants crítics, Joan Puig ha sortit elegit, malgrat que fa tres anys no ho va aconseguir.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió