Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

Les autoritats australianes confinen Sydney durant dues setmanes per un brot de la variant Delta

|

- Publicitat -

Les autoritats australianes han anunciat el confinament de la regió de Sydney, zona metropolitana inclosa, fins al proper 9 de juliol per l’aparició d’un brot de coronavirus associat a la variant Delta, identificada per primera vegada a l’Índia i que es caracteritza pel seu elevat índex de contagis. Les ordres estrictes de quedar-se a casa s’aplicaran a tots els residents de la regió de Sydney, incloses les Muntanyes Blaves, la Costa Central i Wollongong a partir de les 18.00 de dissabte (les 10.00 a Espanya).

Publicitat

Tots els residents s’hauran de quedar a casa excepte per anar comprar articles essencials, necessitats mèdiques, fer exercici a l’aire lliure en grups de deu o menys o exercir feines o estudis considerats d’importància. No es permetrà celebrar bodes a partir de les 23.59 hores de diumenge, mentre que els funerals es limitaran a una persona per cada quatre metres quadrats, amb un límit de 100 persones. Les mascaretes seran obligatòries a l’interior, d’acord amb la nova normativa que recull el ‘Sydney Morning Herald’.

El bloqueig s’havia aplicat originalment només al districte comercial de Sydney i els suburbis de l’est, però la propagació del brot ha empès ales autoritats a fer un pas més dràstic. “Tot i que mai no volem imposar una càrrega a la població tret que sigui absolutament necessari, estem en una situació en què ho hem de fer”, ha manifestat la primera ministra de l’estat de Nova Gal·les del Sud, Gladys Berejiklian.

“Quan tens una variant contagiosa, com la Delta, un bloqueig de tres dies no funciona. Si ho fem, ho hem de fer bé. La seva propagació duplica la de les variants anteriors, motiu pel qual ens hem de preparar per a una quantitat potencialment gran de casos en els propers dies”, ha afegit.

El primer ministre Scott Morrison ha descrit el tancament de la regió com una “decisió necessària”, segons ha fet saber des de Canberra. “Aquesta és una decisió necessària que ha pres el Govern de Nova Gal·les del Sud, una decisió que no s’ha presa a correcuita i que han mirat d’impedir, però al final era la que feia falta per combatre aquest brot”, ha declarat.

L’epicentre del centre del brot, que arriba ja als 80 casos, és el conductor d’una limusina els passatgers de la qual eren tripulants d’aerolínies internacionals. El conductor incomplia presumptament la norma de fer servir mascareta obligatòria per atendre els seus clients arribats a Nova Gal·les del Sud. La Policia de l’estat australià, no obstant això, ha anunciat que no té intenció de demanar càrrecs en contra seva a la Fiscalia.

Austràlia ha confirmat uns 30.400 casos de coronavirus i 910 morts des que va començar la pandèmia. Així mateix, s’han administrat 6.860.276 dosis de la vacuna contra la covid-19, i ara om ara 1.105.508 persones al país estan completament immunitzades.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió