Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Les arts catalanes arriben a Montreal

L’IEC i l’IRL organitzen una missió conjunta amb participació artística i professional a tres festivals del Quebec

|

- Publicitat -

L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l’Institut Ramon Llull (IRL) organitzen una missió conjunta al Quebec durant el mes de novembre per facilitar la participació de professionals i artistes catalans a tres festivals de Montreal. La Compañía de Circo “eia” i una delegació de professionals catalans prendran part en la Biennal internacional d’arts escèniques CINARS, del 12 al 17 de novembre. Així mateix, les bandes catalanes The Zephyr Bones i Núria Graham actuaran al festival de música M pour Montréal, del 14 al 17 de novembre, i Aurora i Marinah ho faran al Mundial Montréal, del 13 al 16 de novembre. Els tres festivals acolliran, a més, taules rodones i conferències amb presència de professionals catalans i locals.

Publicitat

CINARS és un dels punts de trobada internacionals de les arts escèniques més importants del món. La biennal acollirà enguany un estand organitzat per l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, amb una delegació de programadors, festivals i artistes catalans. L’estand català oferirà una imatge conjunta del sector i servirà als professionals catalans per desenvolupar les seves activitats a la fira.

En aquest context, CINARS ha programat una taula rodona entre estructures catalanes i quebequeses, Québec / Love at first sight, Catalonia-Quebec. La conversa entre professionals de les arts escèniques de Catalunya i el Quebec comptarà per la part catalana amb la participació d’Àngels Margarit (Mercat de les Flors), Pep Pla (Festival TNT) o Tena Busquets (festival Sismògraf), entre altres.

I pel que fa al programa oficial de showcases de CINARS, la Compañía de Circo ‘eia’ ha estat seleccionada per presentar el seu espectacle inTarsi el 14 de novembre davant del públic professional acreditat.

Músics catalans a dos festivals de Montreal

D’altra banda, les bandes catalanes The Zephyr Bones i Núria Graham actuaran al festival de música M pour Montréal, i Aurora i Marinah ho faran al Mundial Montréal. M pour Montréal arriba enguany a la 13a edició amb una fórmula que combina les conferències i les actuacions i que reuneix anualment més de 200 professionals d’una vintena de països i ofereix una mostra de noves propostes de música pop-rock i tecno.

Quant a la 8a edició del festival Mundial Montréal, és un dels esdeveniments musicals de referència d’Amèrica del Nord. Amb un extens programa especialment dedicat a les músiques del món, Mundial Montréal aplega anualment nombrosos professionals de la indústria, especialment del Quebec, Canadà i els Estats Units.

La programació artística als dos festivals de música es complementarà amb la conferència Catalonia, a Thriving Land for Music sobre el panorama musical català. L’objectiu és donar a conèixer els mercats estratègics de Catalunya i compartir informació amb els professionals internacionals sobre l’escena musical catalana i com accedir-hi.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió