Dissabte, 24 d'octubre de 2020 - Edició 821
La República

Les 14 frases més destacades d’un nou debat d’alcaldables

Recull de les intervencions dels candidats

Marina Almansa
Marina Almansa 17/05/2019

Ja és el tercer debat dels set alcaldables de la ciutat de Barcelona. Aquest divendres al matí els candidats han debatut a RAC1 sobre la ciutat, però també sobre què passarà l’endemà del 26-M. A La República hem fet un recull de les 14 intervencions més destacades en dos blocs:

Ada Colau (BComú): “Collboni és l’Arrimadas de la política a Barcelona. Espero que rectifiqui.”

Jaume Collboni (PSC)“El candidat d’ERC ha dit literalment que “hem renunciat a ser socialistes i catalans”. No li permeto que ens digui que perquè no som independentistes no som catalans.”

Ernest Maragall (ERC): “Colau, no n’hi ha prou amb tenir sensibilitat, no es pot governar des de la ideologia. Ha estat un fracàs.”

Elsa Artadi (JxCat): “Senyor Bou, el seu partit fa política centralista perquè l’aeroport i el port es decideixen a 600 km d’aquí.”

Josep Bou (PP): “Estic molt content, senyora Colau, m’ha contestat per primera vegada. No estic d’acord amb vostè, però m’ha contestat.”

Manuel Valls (Barcelona 2019): “Tots ens sentim del mandat de Pasqual Maragall. Colau ha posat la ciutat a les mans del sobiranisme.”

Anna Saliente (CUP): “El que fa feliç a la gent és tenir vides dignes i no un treball precari.”

El segon bloc fa referència a intervencions dels candidats entorn els pactes electorals:

Elsa Artadi (JxCat): “La seva llista, senyor Valls, és la d’Arrimadas. No parli de plataformes.”

Manuel Valls (Barcelona 2019): “Jo puc guanyar. No pactaré amb el separatisme ni amb el populisme d’esquerres. Vull pactar amb el PSC i el PP.”

Josep Bou (PP): “Represento l’única força de centre. Tots vosaltres sou d’esquerres. Amb Colau, no ho sé, depèn.”

Ada Colau (BComú): “Jo no soc independentista, però soc demòcrata i els independentistes no em molesten.”

Anna Saliente (CUP): “Ens preocupa l’apropament de BComú amb el PSC i les renúncies d’ERC i que el pacte per dalt acabi amb el mandat de l’1-O.”

Ernest Maragall (ERC): “No dedico ni un segon a pensar en els partits de la dreta.”

Jaume Collboni (PSC): “Jo em presento per guanyar, liderar un govern i dialogar amb tothom excepte amb els extremistes.”

 

Relacionats